Els veïns del Putxet s’han trobat amb una novetat al barri després de la tornada de les vacances: el canvi de sentit de circulació dels carrers de Ballester i d’Escipió, entre l’avinguda de la República Argentina i el carrer de Ferran Puig. Una mesura que ha pres l’Ajuntament per tal d’eliminar la drecera que feien els vehicles pel carrer de Ballester cap a la ronda del General Mitre, on passaven més de 5.000 cotxes al dia provocant molèsties veïnals de soroll i contaminació.

“Ara podem obrir les finestres”

La Plataforma Pacifiquem Ballester que fa dos anys que lluita perquè el carrer de Ballester es pacifiqui celebra el canvi. “La qualitat de vida ha millorat. El trànsit ha baixat molt perquè ara no entren des de Vallcarca i Gran de Gràcia. Ara podem obrir les finestres”, explica Peter Sotirakis, que ha estat al capdavant d’aquesta lluita des del principi per denunciar els problemes de seguretat que comportava l’alt volum trànsit que passava per aquesta via a gran velocitat.

Es crearà una nova drecera?

Tot i que des de la plataforma Pacifiquem Ballester estan contents per la millora, expliquen que els preocupa que el carrer d’Escipió, just a sobre de Ballester, acabi absorbint part del trànsit que abans passava per Ballester. L’Ajuntament n’ha canviat el sentit per garantir una altra entrada al barri des de l’avinguda de la República Argentina i ara alguns vehicles passen per allà. Des de la plataforma asseguren que mai no han demanat el canvi de sentit d’Escipió perquè no creuen que sigui necessari.

Una reforma per prioritzar els vianants

Aquest canvi de sentit és un primer pas per pacificar el carrer de Ballester. La reforma integral del carrer es durà a terme més endavant amb una reurbanització que convertirà la via en plataforma única i incorporarà arbres i nova il·luminació.