Tots els matins, furgonetes i camions de repartiment i cotxes privats paren a la plaça de Mañé i Flaquer, que és zona mixta de vianants i vehicles i està situada al cor del barri del Farró. “Als matins no sembla una plaça, sembla una zona de càrrega i descàrrega”, es queixa Alicia Cercos, de l’Associació de Veïns del Farró. Els veïns expliquen que el trànsit i les maniobres dels vehicles fan que no s’hi pugui passejar tranquil·lament ni tampoc que sigui un espai d’estada: “No pots seure aquí i que el teu fill estigui jugant a pilota, és perillós”, reitera Cercos.

Elements dissuasius sense èxit

Fa uns anys, l’Ajuntament va instal·lar una pilona movible per dissuadir el trànsit cap a la plaça però, després de diverses queixes veïnals, la va retirar. L’Associació de Veïns del Farró va aconseguir que s’hi posessin elements dissuasius, com pilones i testos, però no tenen l’efecte desitjat i els vehicles segueixen parant a tots els racons de la plaça. Tot i que parar-hi no és una infracció —està prohibit estacionar però no parar— comporta un maldecap per als veïns, que fa molts anys que reivindiquen la pacificació de l’espai.

Mesures per pacificar millor el Farró

Molts vehicles utilitzen els carrers mixtos de vianants i vehicles del barri del Farró per fer drecera cap a grans vies, com la ronda del General Mitre o el carrer de Balmes, i circulen a velocitats superiors a 30 km/h. Fa molts anys que l’associació de veïns reivindica un barri pacificat a l’Ajuntament i properament li entregarà una proposta perquè el consistori reorganitzi els carrers canviant-ne alguns dels sentits i es disminueixi el trànsit del barri.