La Manolita va néixer a una petita casa al barri de Can Peguera. Fa 88 anys que viu al mateix domicili, uns habitatges petits, d’entre 30 i 50 metres quadrats, construïts l’any 1929 per reallotjar les persones que vivien en barraques a Montjuïc.Les cases són propietat de l’Institut Municipal de l’Habitatge i es van fer, al seu moment, amb materials de construcció de molt mala qualitat que provoquen tota mena de problemes als veïns. Tal com diu la Manolita, “en aquesta casa hi ha molta humitat, haig de pintar de tant en tant i fa uns anys vaig arreglar les goteres que tenia”.

El president de l’AV de Can Peguera, Pep Ortiz, ens explica indignat que “els veïns van posant capes de pintura a les parets, però no és la solució.

Tenen problemes d’aïllament del fred i la calor i soroll, i moltes persones grans del barri estan malaltes per culpa d’aquestes deficiències.

Fa uns anys l’Institut Municipal de l’Habitatge va pactar amb els veïns una rehabilitació integral de les 613 cases que hi ha al barri. Però des de l’ AV, Pep Ortiz reclama a l’Ajuntament una data urgent per començar la rehabilitació.

Fa 15 anys que esperem i que, de moment, no té data d’inici. Demanem a l’Ajuntament que ens digui quan començaran les obres.

La Manolita, com molts altres veïns d’edat avançada del barri, creu que no arribaran a veure l’esperada rehabilitació dels seus petits habitatges. Assegura que ella, però, no marxaria del seu barri “si no fos per anar a una torre amb un pastor alemany”.