L’Ajuntament de Barcelona s’està repensant si continua amb els talls de trànsit de la via Laietana dels caps de setmana. L’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, es van reunir aquest dimarts amb Barcelona Oberta, i van reconèixer que, en l’actual context de crisi econòmica provocat pel coronavirus, potser no és el millor moment per continuar aplicant aquesta mesura.

Nova reunió en dues setmanes

Durant la trobada, on assistien els representants dels cinc principals eixos comercials del centre, els comerciants van parlar de la necessitat urgent de facilitar la mobilitat i l’accés dels visitants a aquesta zona, també en vehicle privat. La directora de Barcelona Oberta, Núria Paricio, creu que la reunió és una “bona notícia”, sobretot per la voluntat de l’Ajuntament de replantejar-se algunes de les mesures que s’han pres fins ara.

Paricio recorda que el 80 % del centre és per a vianants i que les restriccions de trànsit que s’han dut a terme darrerament “estan ofegant un comerç que està a l’UCI”. I  posa com a exemple els talls a la via Laietana:  “És com si vingués algú i ens tragués l’oxigen”, denuncia.

Tot i que, de moment, no hi ha cap acord tancat, totes dues parts van acordar tornar-se a trobar d’aquí a dues setmanes.

‘Salvem el cor de la ciutat’

Els comerciants de Barcelona Oberta van lliurar a l’alcaldessa el document ‘Salvem el cor de la ciutat‘, en què reclamen un pla de revitalització econòmica i cultural del centre històric. Segons Paricio, el comerç i els serveis del centre de la ciutat estan sobredimensionats i moltes zones necessiten entre un 60 i un 70 % de visitants de fora per poder sobreviure. En aquest sentit, el pla reclama per tornar a convertir aquesta zona de la ciutat, fins fa uns mesos ocupada principalment per turistes,  en un espai de trobada dels barcelonins. Per això caldria, segons el document, campanyes de promoció específiques, crear esdeveniments atractius, i no obstaculitzar l’accés dels visitants.