L’Escola l’Univers de Gràcia ja té uns entorns més segurs i més espai públic. S’han pacificat els carrers de Bailèn i Quevedo, una demanda de les famílies i els docents que ve de lluny. L’AFA està satisfeta amb la intervenció, que ha guanyat espai per a les persones, però creu que encara falta reduir el trànsit de la zona i així abaixar els nivells de contaminació i que l’espai sigui 100 % segur.

El carrer de Bailèn ara té un carril

En el tram comprès entre la travessera de Gràcia i el carrer de Sant Antoni Maria Claret, el carrer de Bailèn s’ha pacificat eliminant un carril de circulació dels dos que hi havia, això ha permès transformar un carril en vorera i crear un espai per a les famílies i el veïnat amb bancs i jocs a terra. També, s’ha reduït la velocitat al carril, que queda a 20 km/h.

Satisfets amb la intervenció urbanística

Aquesta pacificació forma part del projecte municipal Protegim les escoles. L’Edo Bazzaco, de l’AFA de l’Escola l’Univers, se’n mostra satisfet: “Ens sembla bé, és a dir, és una intervenció, entenem també les necessitats pressupostàries de l’Ajuntament, útil, potser millorable amb el temps, però de moment n’estem bastant conformes i hi ha un altre aspecte que menys i que té a veure amb el trànsit i en aquest sentit estem menys contents”.

Faltaria reduir més el trànsit

Tot i la bona rebuda de l’actuació per part de l’entorn educatiu, asseguren que no s’ha aconseguit reduir el trànsit al carrer de Bailèn. Les famílies creuen que hi ha el mateix nombre de cotxes que abans, però ara tots circulen per un únic carril.

Creuen que una solució per reduir el trànsit i reduir els nivells de pol·lució, podria ser canviar el sentit de circulació del carrer de Bailèn o evitar el gir dels vehicles que venen de Torrent de les Flors. “L’escola sortia bastant mal parada quan van sortir les dades de contaminació ambiental l’hivern passat, és veritat que hi ha la reducció d’un carril, però el fet de no haver tocat la urbanística fa que en aquest semàfor de Bailèn es generi, sobretot a l’hora d’entrada i sortida dels nens de l’escola, unes cues bastant importants de cotxes” assegura Edo Bazzaco, de l’AFA.

El carrer de Quevedo, més segur

L’entorn escolar sí que està satisfet amb la intervenció del carrer de Quevedo, a l’altra banda del centre. En aquesta via s’hi ha invertit el sentit de circulació per evitar la drecera que feien molts vehicles per no trobar semàfors. Ara, les famílies asseguren que l’entorn és més segur. Altres escoles de Gràcia demanen que també es facin actuacions als seus entorns, com l’Escola Jujol, per fer-los més segurs i amables.