superilla sant jordi 2022

La superilla Sant Jordi de Barcelona es convertirà en l’epicentre de la diada d’aquest 2022. L’Ajuntament, els floristes i els llibreters preveuen que sigui un 23 d’abril “històric”, amb gairebé 4.000 parades repartides per la ciutat. La majoria se situaran al centre, on el consistori té previst tallar el trànsit i convertir de la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia en un espai exclusivament per a vianants.

Coneix tots els detalls sobre la superilla de Sant Jordi 2022 a Barcelona i quins seran els carrers afectats.

Carrers afectats per la superilla Sant Jordi

L’espai de la superilla Sant Jordi estarà comprès entre la Gran Via i l’avinguda Diagonal, Pau Claris i Balmes. Els professionals de la flor i el llibre tindran reservat un espai al passeig de Gràcia i als carrers transversals. En canvi, la rambla de Catalunya, que recuperarà l’activitat després de la covid, serà el punt de trobada de les associacions i entitats, amb moltes menys parades que anys anteriors amb l’objectiu d’evitar-hi aglomeracions.

Per exemple, aquí es trobaran parades d’associacions d’estudiants o partits polítics, entre d’altres.

floristes Sant Jordi 2022 Barcelona
Imatge: Mònica Moreno (Ajuntament de Barcelona)

Com s’entra i se surt de la superilla Sant Jordi a Barcelona?

L’Ajuntament de Barcelona va dissenyar la superilla fa uns mesos amb la idea d’organitzar el flux de visitants a través d’un recorregut fix si la pandèmia empitjorava. No obstant això, la bona evolució de la situació epidemiològica i la desaparició de les restriccions permetran als ciutadans circular lliurement per tot el perímetre de la superilla de Sant Jordi.

Afectacions al trànsit privat per la superilla Sant Jordi

L’Ajuntament de Barcelona tallarà el trànsit de l’anomenada superilla de Sant Jordi des de les 23 h del 22 d’abril i fins a les 5 h del 24 d’abril i els carrers seran d’ús exclusiu per a vianants. Els vehicles no podran circular per dins del perímetre, però hi ha excepcions. Els carrers per on els vehicles podran circular són els següents:

  • carrers perimetrals de la superilla de Sant Jordi a Barcelona: Gran Via, Diagonal, Pau Claris i Balmes
  • carrer d’Aragó
  • carrer de València

El consistori ha optat per permetre la circulació de vehicles a Aragó i València per l’elevat volum de trànsit que experimenten sempre aquests carrers. Un altre apunt a tenir en compte: els conductors no podran passar per la rambla Catalunya, que quedarà tallada. Tampoc no es podrà estacionar als carrers del perímetre de la superilla literària des de les 8 h del 22 d’abril.

Afectacions al transport públic a Barcelona

El servei d’autobusos d’aquelles línies que circulen per alguns dels carrers de la superilla de Sant Jordi 2022 patiran afectacions. TMB ha informat que el D50, H10, V15, 7, 19, 22, 24, 54 i la ruta blava i vermella del bus turístic es desviaran i alteraran la freqüència de pas al llarg de tot el dia de Sant Jordi.

De moment no se sap si el servei del Bicing de la zona en quedarà afectat. Tan bon punt l’Ajuntament informi de les afectacions en la circulació de bicicletes, actualitzarem aquesta pàgina. Aquí pots consultar totes les afectacions en el transport públic i les millors opcions per moure’t en bus o metro.

metro sant jordi barcelona 2022