Barcelona tindrà més de 300 parades de llibres al carrer pel Sant Jordi 2022, “gairebé 4 km seguits” de punts de venda de publicacions i flors. Aquesta és una xifra rècord, que no s’ha vist mai fins ara en una diada del 23 d’abril a la ciutat, tal com han assegurat els organitzadors. La dada és força superior a la del Sant Jordi del 2019, quan van haver-n’hi 240 a la ciutat.

D’aquestes 300 parades, més de la meitat (unes 170) són amb firmes d’escriptors, autors i il·lustradors. De fet, el sector de la rosa i el llibre i l’Ajuntament de Barcelona preveuen que sigui “un dels Sant Jordis més rellevants de la història“. La majoria de les més de 300 parades per Sant Jordi 2022 a Barcelona es concentraran a la superilla literària, entre la Diagonal, Balmes, Gran Via i Pau Claris.

12 espais en 7 districtes de Barcelona

La resta de parades estaran repartides per diversos espais de la ciutat professionals i perimetrats. En total, a Barcelona hi haurà 12 espais distribuïts per set districtes de Barcelona. Hi haurà parades a dins de la superilla literària, però també la plaça de la Vila de Gràcia, al passeig de Sant Joan, a la plaça de Sarrià o a la plaça de Valdívia, entre d’altres.

A més, tant el 23 d’abril com un dia abans, el 22, els llibreters podran posar una parada al davant del seu establiment.

Sense parades de professionals a la Rambla

Era una de les incògnites que faltava per resoldre: què passarà amb la Rambla, que habitualment ha estat escenari de parades i aglomeracions de persones passejant el 23 d’abril. El Sant Jordi 2022, entre Canaletes i Sana Mònica, només es permetrà instal·lar parades d’entitats del districte de Ciutat Vella. “Hem d’oblidar-nos de les massificacions d’altres anys”, han insistit els organitzadors, que veuen en la superilla literària del passeig de Gràcia una gran oportunitat per gaudir de la diada amb tranquil·litat.

De fet, el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha volgut deixar clar que la superilla de Sant Jordi 2022 a Barcelona “ha arribat per quedar-se” i que és una fórmula que es repetirà els pròxims anys pel 23 d’abril.

Així serà la superilla de Sant Jordi 2022 a Barcelona

superilla sant jordi 2022