El Sant Jordi 2022 a Barcelona tornarà a omplir la ciutat de llibres i roses. Tots els districtes tindran parades de llibres i roses professionals per Sant Jordi 2022, en espais perimetrats per garantir una bona celebració de la diada. Vols saber si en tens alguna a prop de casa?

Si no vols quedar-te sense la teva novel·la o la teva flor, en aquest mapa estan marcats tots els punts on trobaràs parades de llibres i roses professionals per Sant Jordi a Barcelona. En queden excloses les que s’instal·lin a les portes de llibreries i floristeries.

Parades de roses i llibres el 22 i 23 d’abril a Barcelona

El Sant Jordi 2022 començarà a celebrar-se a Barcelona un dia abans de l’habitual. Com ja es va fer en edicions anteriors, el 22 d’abril ja es podran instal·lar parades de llibres i flors al carrer, davant de les botigues. També ho podran fer els flequers, com ja havien fet en edicions anteriors.

A banda, el 23 d’abril hi haurà espais perimetrats i exclusius on floristes i llibreters podran posar les seves parades. Són els que estan marcats i ubicats al mapa.

Superilla de roses i llibres al centre de Barcelona

El 23 d’abril llibreters i floristes podran instal·lar la seva parada en l’anomenada superilla Sant Jordi, situada al tram comprès entre la Gran Via, l’avinguda Diagonal, Pau Claris i Balmes. El passeig de Gràcia estarà reservat a professionals de la flor i el llibre, mentre que a la rambla de Catalunya hi haurà entitats. Per això, i a diferència de l’any passat, les associacions i particulars que vulguin tenir un punt de venda al carrer, ja poden demanar permís a través del portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

La Rambla s’esponjarà amb un centenar de parades menys que abans de la pandèmia per evitar-hi aglomeracions. L’Ajuntament oferirà unes 130 parades de llibres, que se sumaran a les roses i als estands d’editorials, llibreries i partits polítics.

Altres punts de Barcelona amb parades pel Sant Jordi 2022

Com és tradicional, el centre de la ciutat serà el gran protagonista de la diada de Sant Jordi 2022. Tot i això, el 23 d’abril també es viurà als 10 districtes de Barcelona, delimitats i dedicats exclusivament als professionals de la flor i el llibre. Són:

  • Ciutat Vella: la Rambla, plaça Reial i passeig de Lluís Companys.
  • Eixample: plaça de Catalunya, plaça de la Universitat i passeig de Sant Joan (entre la plaça de Tetuan i l’Arc de Triomf).
  • Sants-Montjuïc: carrer d’Antoni Campany i carrer de la Diputació.
  • Les Corts: avinguda Diagonal i plaça de Valdivia.
  • Sarrià – Sant Gervasi: plaça de Sarrià.
  • Gràcia: carrer Gran de Gràcia, plaça de Nicolás Salmerón, Jardinets de Gràcia i plaça de la Vila de Gràcia.
  • Horta-Guinardó: plaça d’Eivissa i el carrer de Tajo, entre la baixada de la Plana i la baixada del Mercat.
  • Nou Barris: marquesina de la Via Júlia i plaça del Virrei Amat.
  • Sant Andreu: places d’Orfila i del Comerç i carrer del Segre.
  • Sant Martí: rambla del Poblenou, carrer del Cabanyal i carrer de la Sèquia Comtal.
sant jordi 2022 barcelona