La temporada de bolets del 2019 ja ha començat. Si vols trobar-ne sense marxar gaire lluny de Barcelona t’expliquem on en pots buscar i quines espècies floreixen aquestes setmanes.

On trobar bolets prop de Barcelona (tardor 2019)?

La temporada de bolets va començar entre final d’agost i principi de setembre, amb més èxit als Pirineus. La tardor tot just acaba de començar i ho ha fet amb pocs dies plujosos, de moment, res a veure amb l’inici de la temporada passada. A més, venim de l’estiu més càlid a l’hemisferi nord i el resultat és d’un inici de temporada boletaire fluix a prop de la ciutat. En altres punts del territori però, ja s’anima, especialment si busquem rovellons, ous de reig i camagrocs.

I una mostra de l’afluència de cercadors de bolets al bosc són els missatges de Protecció Civil i ciutadans que reclamen respecte per la natura:

Previsió boletaire

Els canvis meteorològics propis de la tardor estan directament relacionats amb la florida de bolets i una bona regada en punts boscosos facilitarà tenir més èxit en les troballes.

En aquest sentit, aquesta setmana s’espera el pas d’un front entre la tarda de dimarts i tot dimecres. Deixarà alguns ruixats en punts tradicionalment boletaires, com les Gavarres, el Montseny, les Guilleries, Collsacabra, el Baix Moianès, l’Alt Maresme o Collserola. També en zones una mica més llunyanes, com el Mont-sec, el port de Comiols o el port del Comte. També entorn a les muntanyes de Prades i els Ports.

Els mapes del temps a més llarg termini vaticinen millors condicions meteorològiques per trobar bolets a l’octubre que no pas al novembre. A @btveltemps ho seguirem.