Les bosses de plàstic que s’entreguen els corredors de la Cursa de la Mercè tenen els dies comptats. El director de la cursa, l’atleta Jose Luis Blanco, reconeix que les bosses són de plàstic però recorda que són 100 % reciclables i que aquesta serà l’última edició en què en faran ús. “Estem treballant amb l’Ajuntament per trobar una solució de cara l’any que ve”, diu Blanco.

Enguany també s’ha fet un esforç perquè la cursa sigui el més sostenible possible. Pel que fa als avituallaments s’han estalviat 39.000 ampolles d’aigua i s’han utilitzat gots de cartró.

Tot i els esforços, les bosses de plàstic no han pogut escapar de les crítiques. Alguns usuaris han denunciat a les xarxes el material del qual estan fetes, tenint en compte que hi participen més de 12.000 persones.

“Difícilment hi ha curses més sostenibles que la de la Mercè”

Davant les crítiques, l’organització afirma que és difícil trobar curses més sostenibles que la de la Mercè. “Les samarretes són totalment de polièster, no contaminants, i s’han transportat de forma sostenible”, un fet que, recorden, valoren els corredors.