L'aigua del mar frega els 23 graus a Barcelona

L’aigua del mar continua assenyalant valors força òptims per al bany, tot i que estem ja a punt d’arrencar la fulla del setembre del calendari.

Segons la darrera observació del meteoròleg Diego Lázaro, l’aigua del mar frega aquests dies la marca dels 23 ºC a la Barceloneta, un registre pròxim a la normalitat per a les dates.

Cap de setmana idoni per gaudir de la platja

La calor moderada i la xafogor d’aquest cap de setmana, així com el bon estat de la mar, continuaran convidant-nos a gaudir de l’aigua del mar i les onades.

Malgrat que els núvols baixos encara ens faran la guitza fins diumenge a mig matí, tot fa pensar que el sol guanyarà protagonisme diumenge abans del migdia i afavorirà l’ascens clar del termòmetre. La temperatura diumenge podrà assenyalar 27 ºC a Barcelona, i tot fa preveure que l’ambient de finals d’estiu s’allargarà, com a mínim, fins dimarts.

Els núvols també minvaran arreu del litoral diumenge i es preveu que es mantingui el bon estat de la mar, amb marejol i vent feble, en el conjunt de la costa catalana.

El temps de tardor es vol fer pregar

Els mapes anuncien un petit canvi de temps a mitjans de la setmana vinent que podria normalitzar el termòmetre durant dos o tres dies, fins al cap de setmana. Malgrat això, si els models tenen raó, la bonança atípica per a les dates també podria marcar el temps del cap de setmana vinent.

Més enllà, els mapes a mitjà termini anuncien que el termòmetre podria decidir-se a recular de forma més evident pels volts del 8 o 10 d’octubre, tot coincidint amb un increment de la inestabilitat.

Wetterzentrale
Evolució prevista de la temperatura (línia blanca) respecte de la mitjana (línia vermella) a uns 1.500 m a la vertical de Barcelona. Font: Wetterzentrale