cobi 92

Un dels personatges més famosos de la història de Barcelona es va instal·lar a viure a l’Observatori Fabra, juntament amb un grup d’amics. Ho recordes? Va ser entorn del 1992 i era la mascota més genial: el Cobi, l’emblema dels Jocs Olímpics.

El Cobi va tenir una sèrie de dibuixos animats, produïda pel Comitè Olímpic Espanyol i sota la direcció artística de l’autor de la mascota, Xavier Mariscal. El guió de la sèrie va anar a càrrec d’El Tricicle i la productora que la va dur a terme va ser BRB Internacional, que també va distribuir, a principi dels 70, sèries de dibuixos animats tan emblemàtiques com ‘David el Gnom’, ‘Els Bobobobs’, ‘Willy Fog’ i ‘Història de Catalunya’, amb el persontage del drac Dragui.

El malvat de la sèrie, un destructor del planeta

Xavier Mariscal va fer que tots els personatges de la sèrie del Cobi visquessin a l’Observatori Fabra, al cim de Collserola i amb tota la panoràmica de a ciutat als  peus.

La colla d’amics estava encapçalada per la Petra, la moscota dels Jocs Paralímpics, i la majoria d’històries transcorrien per la Barcelona d’abans dels Jocs Olímpics i durant la celebració de la cita. El personatge malvat era el doctor Normal, qui sempre mostrava actituds poc respectuoses amb el medi ambient. De fet, en la cançó d’introducció de la sèrie ja s’hi anunciava que volia destruir boscos i fauna en perill d’extinció. Sense cap mena de dubte, un malvat molt actual, vistos els efectes ben evidents del canvi climàtic a casa nostra.

Aquests dies d’estiu l’Observatori Fabra fa els ja tradicionals Sopars amb Estrelles.