L’Ajuntament ha activat a les 13.30 hores el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en fase d’alerta. Això tenint en compte la previsió meteorològica, i després que els Bombers hagin atès 50 serveis relacionats sobretot amb la caiguda de branques.

Davant d’aquesta situació Protecció Civil fa diverses recomanacions com tancar portes i finestres, recollir els tendals, retirar testos o tenir cura dels vehicles pels desperfectes que es puguin causar. Si cal fer activitats a l’aire lliure es fa una crida allunyar-se de cornises, murs i arbres i en cas d’haver de viatjar, Protecció Civil demana evitar els desplaçaments per carretera, i en cas de fer-ho moderar la velocitat.

Totes les platges amb bandera vermella

A més de l’alerta per les ventades l’Ajuntament també ha activat el Pla bàsic d’Emergència per mal estat de la mar en fase d’alerta. Aquesta alerta s’activa quan hi ha una probabilitat alta que es formin onades de més de dos metres i mig al mar, i que posen perill les persones que s’acostin al litoral. Per això a totes les platges de Barcelona hi oneja la bandera vermella, que prohibeix banyar-s’hi.

Es recomana a la ciutadania augmentar la precaució i evitar accedir a les platges. També està prohibit accedir als espigons. La Guàrdia Urbana s’ha desplegat a tota la zona costanera per evitar riscos.

Aquesta vegada les banderes vermelles s’han hissat per mala mar i les pluges dels últims dies, però també han obligat a prohibir el bany per la mala qualitat de l’aigua.

El pla VENTCAT, desactivat

(ACN) Tot i la fase d’alerta actual, Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat cap a dos quarts de set de la tarda d’aquest dimecres el Pla Ventcat, que es va activar la tarda anterior davant les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes ventades a la façana litoral. Des d’aquest dimarts a la nit, quan les ventades es van anar intensificant, fins a la desactivació del pla, el telèfon d’emergències 112 ha atès 441 trucades corresponents a 395 incidents, la majoria per branques i arbres caiguts, obstacles a les vies de circulació o tendals i altres elements de façanes danyats. Protecció Civil subratlla que cap d’aquests incidents, atesos per Bombers, Mossos i policies locals, no ha estat de gravetat.