La darrera setmana del mes de novembre es va caracteritzar pel vent moderat de ponent, que va mantenir unes temperatures per sobre de la mitjana a tota la ciutat. Els valors de la setmana van arribar als 20 graus en diferents punts de la ciutat, com és el cas de dimarts passat.

Temperatures màximes registrades el dimarts 26-11-2019

No obstant això, el fred de les dues setmanes anteriors farà, molt probablement, que la temperatura mitjana del mes sigui molt semblant a la mitjana climàtica. Un fet del qual n’acabarem de parlar aquest diumenge.

Aquesta setmana serà menys càlida

Els models meteorològics indiquen que, com a mínim fins divendres vinent, les temperatures seran més baixes, fins i tot lleugerament per sota de la mitjana. El vent de gregal provocat per una borrasca que passarà pel sud de les Balears mantindrà una temperatura que, sense ser especialment freda, tampoc serà tan alta com en les darreres jornades. Les màximes previstes quedaran al voltant dels 15 o 16 graus. Les temperatures mínimes tornaran a fregar els 10 graus a tota la ciutat.

Tendència per als propers dies a Barcelona

De tota manera, tot sembla indicar que, amb l’arribada del proper cap de setmana, la temperatura tornaria a pujar força, cap als 17 o els 18 graus al centre del dia.

Temporal de pluja, vent i mar

Entre dimarts i dimecres, una borrasca situada al sud de les Balears pujarà de latitud i ens afectarà de manera prou important com per provocar pluja intensa, ventades fortes del gregal i temporal marítim amb maregassa i àrees de mar brava de cara a dimecres. També plourà molt a les Balears i al País Valencià.

 

Pluja prevista per a la matinada de dimecres dia 4. A partir de dijous el temps millorarà clarament i el pont de desembre estarà marcat per la bonança, aquí a Barcelona i a la resta de Catalunya.

Aquest pronòstic pot anar canviant durant la setmana, per això, us emplacem a seguir la predicció actualitzada a la secció del temps del web de betevé.