La presència del retrat del rei al ple de l’Ajuntament (que des del setembre duu el líder del PP, Josep Bou) ha suscitat una broma d’aires nadalencs. Coincidint amb el primer dia d’obertura del pessebre de la plaça de Sant Jaume, el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, s’ha adreçat al popular: “Com que no li agrada el que tenim fora, vostè ha dit ‘muntarem el pessebre dins de l’Ajuntament’. Ja tenim el Bou, el rei i les ‘Coronas’“. Davant els riures de la resta de regidors del ple, Coronas ha afegit: “No rigueu, que ara farem un càsting per veure qui fa de nen Jesús”.

El líder del PP a l’Ajuntament ha aprofitat el seu torn de paraula per respondre al republicà: “Si tenim un pessebre, per què n’hem de comprar un altre?” Entre riures, Bou ha assegurat que “s’ha de tenir imaginació” per interpretar la instal·lació de Sant Jaume (que ha generat polèmica els últims anys) perquè “són caixes amuntegades”. “Ho respecto”, ha seguit, “però em preocupen els 97.000 € que ha costat”. Precisament, el PP, Cs i BCN Canvi ja han criticat el pessebre dissenyat per l’escenògrafa Paula Bosch.

Després del ple, l’alcaldessa, Ada Colau, i alguns regidors han visitat el pessebre de Sant Jaume. Precisament en aquest moment, Josep Bou ha tingut l’oportunitat de dir a la creadora de la instal·lació que “això no és un pessebre”.