Aquest juliol no ha estat un bon mes per als banyistes. La bandera groga ha estat la gran protagonista a les platges de Barcelona, a causa de la mala qualitat de l’aigua o per la presència de meduses. Aquest divendres les coses va començar a canviar, i després de dues setmanes les platges del litoral barceloní va tornar a onejar la bandera verda.

Unes bones notícies que han durat molt poc. Després de la forta pluja que ha caigut aquest migdia a Barcelona, que també ha alterat la normalitat a l’aeroport, l’estat de la mar ha canviat. De la platja de Sant Sebastià a Bogatell hi ha bandera vermella per la mala qualitat de l’aigua. En canvi, de la platja de la Mar Bella al bany del Fòrum han hissat la bandera groga, per una qualitat de l’aigua regular.

No és casual que  les platges que són més el sud tinguin pitjor qualitat de l’aigua, les pluges d’aquest dissabte al migdia s’han concentrat principalment en aquesta zona de la ciutat. I els corrents marins no hi han ajudat, sinó tot el contrari, estan portant la brutícia del clavegueram cap aquella banda del mar.