Excavacions al jaciment arqueològic del Mercat del Born

El jaciment arqueològic del Mercat del Born acollirà una nova fase d’excavacions a partir del 14 de setembre per seguir coneixent més detalls de la Barcelona del segle XVIII. Entre setembre i novembre, arqueòlegs professionals continuaran excavant la Casa Santmartí a la vista dels visitants d’El Born Centre de Cultura i Memòria.

Jaciment del Centre de Cultura i Memòria del Born

Sota el nom d’#ArqueoBorn, aquest projecte de recerca integral es du a terme des del 2016 gràcies a la col·laboració entre el jaciment i el Servei d’Arqueologia de Barcelona, aquest any però, amb modificacions per la covid-19. El primer canvi és que se celebra en un període diferent a la d’altres edicions i el segon és l’absència d’estudiants en pràctiques: aquest any només hi treballaran arqueòlegs professionals.

El que no ha canviat és la campanya d’excavacions de la Casa Santmartí, on encara queden dos àmbits per acabar d’excavar. Un cop feta la feina, l’objectiu és que el sector quedi igual que abans d’excavar, per tant, els conservadors i excavadors hauran de tornar a col·locar les estructures extretes.