baños al Caifaforum

L’Antonio Baños, membre de ‘La família Barris‘, ens convida a passejar per alguns dels espais i edificis més emblemàtics i singulars de Barcelona. Amb el rigor, la curiositat i el sentit de l’humor que el caracteritzen, ens descobrirà aspectes no gaire coneguts de l’arquitectura i l’urbanisme de la ciutat.

El monument a Colom

Antonio Baños redescobreix el monument a Colom guiat per la historiadora de l’art Gina Driéguez, autora de l’estudi ‘Barcelona 1888, la creació d’una imatge política i de poder’.

L’edific de la UB

El vicerector d’arts de la Universitat de Barcelona (UB), Salvador García, li ensenya a Antonio Baños els detalls més desconeguts de l’edifici històric de la UB.

L’Hospital de Sant Pau

P. G., R. R, M. M… Inicials misterioses per tot el tresor del modernisme català, l’antic Hospital de Sant Pau. Antonio Baños i el cap de comunicació de la Fundació Sant Pau, Alan Cabañas, ens revelen els misteris de l’antic Hospital de Sant Pau.

Els orígens del Parc Güell

Antonio Baños ha anat fins al Parc Güell per conversar amb la Mireia Freixa, catedràtica emèrita de la UB i coautora del llibre ‘El Park Güell, i els seus orígens (1894-1926)’. Un repàs de la història d’un projecte que va néixer amb la intenció de fer la primera urbanització de Barcelona.

Torre del Rellotge

La història de la torre del Rellotge de l’antic Hospital de Sant Pau té unes vistes privilegiades de tota la ciutat. Antonio Baños fa l’esforç de pujar-hi malgrat el seu vertigen.

El Parlament

Antonio Baños visita la sala del Parlament de la Generalitat de Catalunya amb un dels membres del Departament de Relacions Institucionals i en descobreixen tots els secrets de l’hemicicle.

La Generalitat

L’Antonio Baños visita el Palau de la Generalitat amb Júlia Roca Soler, responsable de Patrimoni del Palau de la Generalitat. Les pintures que vesteixen el Saló Sant Jordi, al centre de la polèmica

La Sagrada Família

Armand Puig, membre de la Comissió Teològica de la Sagrada Família, conversa amb Antonio Baños dels motius pels quals es va projectar el gran temple expiatori de Barcelona, les vicissituds que ha superat i la simbologia que mostren totes les seves parets. Hi ha una enciclopèdia teològica a les parets de la Sagrada Família.

 

La Catedral de Barcelona

L’Antonio Baños visita el claustre de la Catedral de Barcelona amb mossèn Josep Vives, canonge arxipreste i prefecte de litúrgia de la Catedral de Barcelona. També aprofita per visitar la cripta de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, guiat per Nil Rider, tècnic de patrimoni de la Catedral.

El Mercat de Sant Antoni

Antonio Baños visita el Mercat de Sant Antoni amb Carme Ribas, coautora de la rehabilitació i renovació d’aquest edifici. Ha calgut rehabilitació, urbanisme i arqueologia per tenir un mercat.

 

El Laberint d’Horta

El Laberint d’Horta és un galimaties preciós fet a finals del segle XVIII pel senyor Desvalls. L’historiador Albert Cubeles explica el codi secret i les característiques d’aquesta fantasia vegetal a Antonio Baños.

Tallers de TALGO

Davant de la zona de reparació de combois de trens que hi ha al barri de Baró de Viver, l’historiador ferroviari Alfred Puig li fa un resum a Antonio Baños dels moments crucials de la història ferroviària de Barcelona.

El cementiri del Poblenou

Adrià Terol, historiador de cementiris, li explica al nostre historiador, Antonio Baños, que molta gent d’arreu del món va de pelegrinatge al cementiri del Poblenou per demanar-li favors al Santet. De quina mena? I qui va ser aquesta persona?

Can Sitjar

Antonio Baños recorda amb Andrés Martínez, autor del llibre ‘Sitjana’, el que era Can Sitjar, l’acadèmia de la bona vida, una masia on l’aristocràcia barcelonina es reunia per gaudir de les arts i que va enderrocar-se als anys 60.

Parc Fluvial del Besòs

Per esborrar de la llera del riu Besòs l’impacte de les indústries que abans el contaminaven, les ciutats que hi tenen riba s’han unit per la renaturalització del Parc Fluvial del Besòs. L’objectiu és afavorir la presència de fauna autòctona i tramar estratègies davant les riuades. Ho explica el regidor de Medi Ambient de Santa Coloma de Gramenet, Álvaro Rodilla.

Visita al barri Gòtic sense turistes

L’Antonio Baños es desplaça a un barri Gòtic sense turistes per fer una visita amb la Txell Carreres, presidenta d’AGUICAT (Associació de Guies de Catalunya), és a dir, la dels guies turístics habilitats.

Catedral