baños al Caifaforum

L’Antonio Baños, membre de ‘La família Barris‘, ens convida a passejar per alguns dels espais i edificis més emblemàtics i singulars de Barcelona. Amb el rigor, la curiositat i el sentit de l’humor que el caracteritzen, ens descobrirà aspectes no gaire coneguts de l’arquitectura i l’urbanisme de la ciutat.

L’edific de la UB

El vicerector d’arts de la Universitat de Barcelona (UB), Salvador García, li ensenya a Antonio Baños els detalls més desconeguts de l’edifici històric de la UB.

L’Hospital de Sant Pau

P. G., R. R, M. M… Inicials misterioses per tot el tresor del modernisme català, l’antic Hospital de Sant Pau. Antonio Baños i el cap de comunicació de la Fundació Sant Pau, Alan Cabañas, ens revelen els misteris de l’antic Hospital de Sant Pau.

Torre del Rellotge

La història de la torre del Rellotge de l’antic Hospital de Sant Pau té unes vistes privilegiades de tota la ciutat. Antonio Baños fa l’esforç de pujar-hi malgrat el seu vertigen.

El Parlament

Antonio Baños visita la sala del Parlament de la Generalitat de Catalunya amb un dels membres del Departament de Relacions Institucionals i en descobreixen tots els secrets de l’hemicicle.

La Sagrada Família

Armand Puig, membre de la Comissió Teològica de la Sagrada Família, conversa amb Antonio Baños dels motius pels quals es va projectar el gran temple expiatori de Barcelona, les vicissituds que ha superat i la simbologia que mostren totes les seves parets. Hi ha una enciclopèdia teològica a les parets de la Sagrada Família.

El Mercat de Sant Antoni

Antonio Baños visita el Mercat de Sant Antoni amb Carme Ribas, coautora de la rehabilitació i renovació d’aquest edifici. Ha calgut rehabilitació, urbanisme i arqueologia per tenir un mercat.

 

El Laberint d’Horta

El Laberint d’Horta és un galimaties preciós fet a finals del segle XVIII pel senyor Desvalls. L’historiador Albert Cubeles explica el codi secret i les característiques d’aquesta fantasia vegetal a Antonio Baños.

Tallers de TALGO

Davant de la zona de reparació de combois de trens que hi ha al barri de Baró de Viver, l’historiador ferroviari Alfred Puig li fa un resum a Antonio Baños dels moments crucials de la història ferroviària de Barcelona.

El cementiri del Poblenou

Adrià Terol, historiador de cementiris, li explica al nostre historiador, Antonio Baños, que molta gent d’arreu del món va de pelegrinatge al cementiri del Poblenou per demanar-li favors al Santet. De quina mena? I qui va ser aquesta persona?

Can Sitjar

Antonio Baños recorda amb Andrés Martínez, autor del llibre ‘Sitjana’, el que era Can Sitjar, l’acadèmia de la bona vida, una masia on l’aristocràcia barcelonina es reunia per gaudir de les arts i que va enderrocar-se als anys 60.

Parc Fluvial del Besòs

Per esborrar de la llera del riu Besòs l’impacte de les indústries que abans el contaminaven, les ciutats que hi tenen riba s’han unit per la renaturalització del Parc Fluvial del Besòs. L’objectiu és afavorir la presència de fauna autòctona i tramar estratègies davant les riuades. Ho explica el regidor de Medi Ambient de Santa Coloma de Gramenet, Álvaro Rodilla.