UEFA multa Barça

El Comitè Executiu de la UEFA s’ha reunit telemàticament aquest dijous i ha instat les federacions membres a acabar les lligues. De totes maneres, el màxim organisme del futbol europeu és conscient que això, a causa de la pandèmia del coronavirus, potser no serà possible. Aleshores ha dit que demanarà a les diferents federacions els noms dels equips classificats per a les competicions europees de la pròxima temporada. Aquesta decisió es prendrà només pels mèrits esportius dels equips en la temporada 2019-2020.

La UEFA dona les pautes per escollir els equips que jugaran a Europa l’any que ve

És la primera vegada que la UEFA obre la porta a la possibilitat que les lligues no s’acabin. En el comunicat fet públic demana a les federacions que explorin totes les possibilitats per fer-ho, però que per sobre de tot està la salut dels jugadors, espectadors i públic en general.

Si les lligues no es poden acabar amb el format actual, la UEFA dona la possibilitat a les federacions de canviar-lo i així facilitar als clubs la classificació per a les competicions europees. Si finalment i arran de la crisi de la covid-19 les lligues no es poguessin reprendre, la UEFA dona “llibertat a les diferents federacions” de cada país per escollir els clubs classificats. Això sí, diu que la tria d’aquests equips ha de ser en “funció dels mèrits esportius de la temporada 2019-20”.

El procés de selecció ha de ser “amb principis objectius, transparents i no discriminatoris”. De fet la UEFA anuncia que es reserva el dret de tirar enrere les designacions si troba que no han seguit els criteris marcats. En el cas de la Lliga espanyola el Barça, el Madrid, el Sevilla i la Reial Societat haurien de ser els escollits per jugar la Champions, ja que ocupaven en el moment de la suspensió de la Lliga els quatre primers llocs.

Sense cap calendari establert

Respecte al calendari, la UEFA no ha donat dates concretes per iniciar i acabar les competicions. De totes maneres sí que ha dibuixat dos possibles escenaris: un primer en el qual lligues i competicions europees es juguessin en paral·lel, i un segon en el qual primer es juguessin les lligues i un cop acabades aleshores s’iniciessin les competicions europees.

A més, la UEFA ha decidit ajornar l’Eurocopa femenina del 2021. Ara es jugarà a Anglaterra del 6 al 31 de juliol del 2022. D’aquesta manera no coincidirà amb l’Eurocopa masculina, ajornada del 2020 al 2021.