Són les 12 del migdia, el sol s’obre pas entre els núvols i els últims guarniments estan ja col·locats entre els barrots. Els veïns del carrer del Parlament, al barri de Sant Antoni, fa una setmana que s’han organitzat per decorar els balcons amb moltes roses, però també un drac. Encara que estiguem en estat d’alarma per la crisi del coronavirus, el 23 d’abril s’ha viscut intensament en aquest racó de la ciutat.

Han planificat els detalls a través d’un grup de WhatsApp que fa dies que utilitzen per parlar i preparar activitats diferents, com ara vermuts i sessions musicals. “Una persona va enviar un tutorial per fer roses de paper i la resta, ens hem animat”, explica un dels veïns. Un altra ens diu “és Sant Jordi i estem confinats però d’aquesta manera fem una mica d’ambient”, explica un altre.

Uns altres han penjat unes lletres de grans dimensions on es pot llegir “feliç Sant Jordi“.

Els balcons, els protagonistes

La dels veïns del carrer del Parlament no ha estat l’única iniciativa d’engalanar els balcons per celebrar el 23 d’abril. En altres espais de la ciutat, també s’han decidit a, tot i no poder sortir al carrer, apropar a les seves llars el dia de la rosa i el llibre.