Autocar Nàpols
@sscnapoli

La decisió del Consell de Ministres del Govern espanyol de prohibir els vols directes des de qualsevol aeroport italià cap a Espanya afectarà, entre molts d’altres, a l’expedició del Nàpols. La prohibició de vols és vigent fins al 25 de març, mentre que el partit de Champions s’ha de disputar el 18.

Les opcions del Nàpols

La crisi del coronavirus ha fet que el Consell de Ministres hagi començat a prendre mesures excepcionals per limitar la propagació i el contagi pel covid-19. A més de la disputa de partits a porta tancada, la decisió del Govern espanyol ha estat la de prohibir els vols directes entre la República Italiana i els aeroports espanyols. Aquesta mesura es començarà a aplicar la mitjanit de l’11 de març fins a les 0 h del dia 25 de març.

Amb aquesta decisió, el Nàpols, que ha de jugar el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions al Camp Nou el pròxim 18 de març, haurà de buscar combinacions per poder arribar a Barcelona. Entre les opcions hi ha la de fer-ho en vaixell, en tren o en autocar. La distància, 1.500 quilòmetres, farà que l‘opció d’arribar per carretera no sigui, en principi, la més adequada.

Un precedent en autocar

Si l’equip italià vingués per carretera passaria una cosa semblant al que va fer el Barça l’any 2010. En aquella ocasió, els blaugrana disputaven el partit d’anada de les semifinals de la Lliga de Champions davant l’Inter de Milà i l’erupció del volcà Eyjafjalla va obligar a tancar tot l’espai aeri europeu.

L’equip, dirigit per Pep Guardiola, va haver de fer el viatge en autocar fins a Canes on van fer nit. L’endemà, l’expedició blaugrana va marxar cap a Milà on dos dies després s’enfrontaven i perdien amb l’Inter per 3 a 1.