El Govern espanyol ha suspès tots els vols d’Itàlia a Espanya per la crisi de salut pública del coronavirus. Ho ha decidit aquest dimarts el Consell de Ministres i així ho publica el BOE en una edició especial. La mesura, diuen, serveix per limitar la propagació i el contagi del virus i es posarà en marxa des de les 0 h d’aquest dimecres i s’allargarà fins al 25 de març.

Ryanair ha emès un comunicat per informar de la cancel·lació dels vols, tant internacionals com nacionals, a Itàlia. Segons l’aerolínia, ja se n’han informat els passatgers afectats a través d’un correu electrònic. Els qui han volgut ser repatriats han pogut reubicar-se sense cap cost.

La companyia irlandesa també ha anunciat que els passatgers afectats podran demanar el reemborsament complet dels diners o crèdits de viatge que es podran canviar en vols de la companyia per als propers 12 mesos. Segons l’aerolínia, Ryanair “compleix plenament amb les directius recomanades per l’OMS, pel govern nacional i les prohibicions a l’hora de viatjar”. L’empresa “demana disculpes a tots els clients que s’han vist afectats pels canvis d’horari, derivats de les restriccions dels governs nacionals en resposta al bloqueig imposat pel Govern italià”.

Alguns turistes tornen abans d’hora

Alguns turistes que eren de vacances a Itàlia han tornat abans d’hora per l’anunci del Govern italià de restringir els moviments al país pel coronavirus. Aquest dimarts els vols entre Barcelona i Itàlia encara operaven, però hi ha hagut molts italians que han accelerat la tornada amb els darrers vols de Ryanair. Havien de tornar a finals de setmana però han escurçat les vacances per no quedar-se sense connexió.