erto

El Barça-Nàpols de la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions del dimecres 18 de març finalment es jugarà a porta tancada. Ho han decidit el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el FC Barcelona en una reunió aquest dimarts al matí. La decisió s’ha pres per intentar reduir el màxim possible el contagi pel coronavirus.

Criteris estrictament sanitaris

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha explicat que la decisió es pren per criteris estrictament sanitaris, tot i que és conscient, que tindrà conseqüències pel Barça tan esportives com econòmiques. 

El secretari de salut pública de la Generalitat de Catalunya, Joan Guix, ha explicat que s’han de minimitzar qualsevol situació que pugui generar o afavorir el contagi del coronavirus.

Un partit d’aquestes característiques hauria pogut reunir a l’estadi blaugrana gairebé 100.000 persones i, per tant, s’ha cregut oportú evitar aquesta aglomeració d’aficionats i així evitar el risc de contagi del covid-19. A més, el Barça ja havia venut unes 5.000 entrades a italians i, tot que Nàpols no és de les zones confinades pel coronavirus, Itàlia sí que és un país de risc.

Amb aquesta decisió tant el Departament de Salut de la Genaralitat com el Barça prenen mesures preventives. De fet, no és el primer partit de la Lliga de Campions que es jugarà a porta tancada. Aquest dimarts el València-Atalanta es jugarà sense aficionats a les graderies.

L’últim enfrontament que es va disputar a porta tancada al Camp Nou va ser el Barça-Las Palmas de Lliga l’1 d’octubre del 2017. En aquella ocasió el partit es va jugar sense seguidors a les graderies a causa de les càrregues policials durant el referèndum a Catalunya.