L’impacte econòmic de la covid-19 ha afectat tots els àmbits i un d’aquests ha estat el de l’esport. El govern català ha anunciat avui que té previst destinar 50 milions d’euros per projectes i subvencions, mentre que els 10 milions restants serien a través de crèdits impulsats per la Generalitat, la Secretaria General de l’Esport i l’Institut Català de Finances. També s’ha anunciat una partida de 3,5 milions d’euros amb caràcter immediat per poder fer front a les activitats d’estiu.

Unes xifres que demostren l’impacte

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha confirmat que “les xifres de l’impacte que ha tingut la covid-19 en el món de l’esport són les pitjors dels escenaris que havíem plantejat”. L’esport català representa el 2 % del producte interior brut del país que representen més de 5000 milions d’euros d’activitat econòmica. Un cop estudiat l’impacte que ha tingut el coronavirus en l’activitat esportiva, la consellera ha afirmat que “moltes entitats han vist reduïts els seus ingressos en un 81 %, el que representa entre 1.500 i 2.500 milions de pèrdues”.

Per fer front a aquesta situació, la Generalitat de Catalunya i la Secretaria General de l’Esport, destinaran 61 milions d’euros per a les entitats, clubs, federacions i associacions esportives. Aquesta quantitat de diners, dels qual ja s’han tramitat uns 40 milions, es dividiran en subvencions i programes i una línia de crèdit valorada en 10 milions d’euros.

De cara a l’estiu i a les activitats que ja comencen a dur a terme les entitats, un cop la desescalada ha permès l’obertura d’instal·lacions, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha anunciat una partida “amb caràcter immediat de 3,5 milions d’euros que posarem a disposició dels clubs per desenvolupar les activitats esportives d’aquest estiu i que servirà per cobrir les despeses generades pels protocols de seguretat a que ens obliga la covid-19″.

37 milions més per al setembre

De cara a la propera temporada, la consellera de la Presidència ha anunciat que des del Govern s’està estudiant una mesura de 37 milions d’euros que anirà adreçada a facilitar a les famílies el pagament de les llicències escolars i federatives”. Això sí, Budó ha insistit que aquests diners dependran de la disponibilitat de nous recursos que hauran d’arribar del Govern central o de la Unió Europea. Budó també ha tornat a demanar al govern de Pedro Sánchez la “implantació d’un tipus d’IVA reduït”.

61 milions per l'esport