Amb l’obertura de les instal·lacions esportives municipals, els barcelonins han pogut recuperar l’hàbit de tornar a fer esport. Això sí, la tornada la faran amb més controls de seguretat i de prevenció. Aquestes són dues de les premisses que tenen entre cella i cella els responsables dels equips esportius de la ciutat. A les piscines Bernat Picornell, gestionat per l’empresa Aigua Esports i Salut i al CEM Can Toda, gestionat pel Club Natació Catalunya, han treballat des de l’inici de la pandèmia perquè cap dels seus abonats trobés a faltar alguna de les activitats que podien fer abans de la covid-19.

Les Picornell confien en una bona tornada

A la muntanya de Montjuïc trobem una de les joies de la corona de les instal·lacions esportives municipals, les Piscines Bernat Picornell. El director de la instal·lació, David Paredes, considera que “hem mantingut el que teníem i ens hem esforçat al màxim per no perdre res perquè l’usuari trobés una instal·lació millor de la que va deixar el 13 de març i que al mateix temps la trobés segura i adaptada a la realitat que estem vivint actualment”.

Com a tots els equipaments esportius, els protocols de seguretat i els controls d’aforament són màxims. A Picornell, que ara per ara han decidit prioritzar els abonats per davant dels usuaris més puntuals, han calculat que l’aforament màxim de la instal·lació és de 440 persones. Una xifra que els usuaris poden consultar a la pàgina web del centre per conèixer en tot moment quina és la demanda que hi ha.

Piscines Bernat Picornell

El CN Catalunya confia a recuperar-se

Una situació semblant a la que hi ha a Montjuïc es troben a l’altra banda de la ciutat. El Club Natació Catalunya gestiona el Complex Esportiu de Can Toda, a tocar del Parc Güell. Com a gestors de l’espai han hagut de fer mans i mànigues per poder cobrir totes les despeses que, malgrat tenir la instal·lació tancada, es continuaven generant. Com a equipament municipal no han cobrat cap quota als seus socis i ara només esperen que les millores, i sobretot els protocols de seguretat, facin que la gent hi torni ben aviat. El gerent del club, Jordi Payà, assegura que “malauradament no depenem de fer una cosa bona a la instal·lació que això ho fem sempre nosaltres, totes les instal·lacions i tots els clubs, sinó que depenem de les sensacions que tingui la gent”.

Des del club gracienc afirmen que durant la pandèmia “hem tingut baixes d’abonats. Actualment tenim 500 socis menys que l’any passat en aquestes mateixes dates”. Un altra decisió que han pres a Can Toda ha estat la de suspendre els cursets i els casals d’estiu que feien cada any. Segons Payà, “volem donar el màxim confort i seguretat als nostres abonats, encara que això representi no tenir més ingressos com els que ens donen el casal o els cursets de natació”.

Malgrat ser entitats diferents: empreses privades o clubs esportius, l’obertura dels centres esportius municipals ha suposat un gran respir per als gestors d’aquests espais. Ara només pensen que els seus abonats gaudeixin fent allò que més el agrada.