eleccions

Les eleccions al FC Barcelona han estat ajornades i la nova data en què treballa el club és el 7 de març. Per tant, no se celebraran tal com estava previst el diumenge 24 de gener del 2021. El club veu impossible celebrar els comicis amb l’actual confinament municipal, ja que els socis i sòcies del club de fora dels municipis on hi ha seus electorals no podrien votar. La Junta Gestora seguirà dirigint el club des del punt de vista administratriu fins que no hi hagi un nou president.

A continuació seguim minut a minut les últimes notícies sobre les eleccions al Barça enmig de la pandèmia del coronavirus. Si ho prefereixes també pots conèixer els candidats a la presidència.

Candidats a presidir el FC Barcelona

11:37
   

Lluís Fernández Alà

El precandidat a la presidència blaugrana, que no va aconseguir passar el tall de les 2.257 signatures, va explicar el seu parer sobre l’ajornament de les eleccions. Alà considera que el més ideal seria tornar a repetir el procediment de recollida de butlletes, ja que seria el més just per a tothom. 

16:35
   

Toni Freixa: “El millor és no haver de pagar pel traspàs d’Èric Garcia”

Repassa el més destacat de la compareixença de Toni Freixa, d’aquest dissabte al matí. 

14:38
   

La Junta Electoral del Barça ha emès un comunicat on reconeix “la obsolescència de l’actual procediment electoral i la necessitat que aquest sigui modernitzat d’acord amb mitjans disponibles actualment”. D’altra banda, la Junta Electoral considera urgent que “la Comissió Gestora del club i la Generalitat acordin les mesures legislatives necessàries per poder garantir el dret a vot de tota la massa social“. A més, l’escrit emfatitza en “la necessitat de dotar el Club, al més aviat possible,  d’una Junta Directiva“.

12:15
   

Toni Freixa valora la reunió d’ahir

El candidat a la presidència del Barça, Toni Freixa, ha explicat als mitjans de comunicació els assumptes que es van tractar a la reunió: la nova data, l’ampliació dels punts de votació i la petició de cobertura legal a la Generalitat per poder votar per correu. A més, Freixa ha destacat que es va parlar sobre el possible fitxatge d’Èric Garcia. El candidat ha comentat que el jugador del Manchester City vol venir al club però millor que sigui el 30 de juny, quan acaba contracte.

11:01
   

Víctor Font continua amb el seu projecte

Un cop anunciada la nova data de les eleccions, els candidats continuen treballant en els seus respectius projectes. Víctor Font assegura que “fa anys que intentem que el club sigui més participatiu i democràtic”. A més, l’aspirant a la presidència blaugrana explica que són els únics que han treballat de valent perquè el Barça tingui un nou president.

09:15
   

Compareixença Toni Freixa

A les 11:30h, el candidat blaugrana Toni Freixa compareixerà per explicar la reunió celebrada ahir amb la Comissió Gestora i la resta de candidats. Freixa compartirà els detalls com la data triada, el 7 de març, o altres aspectes com el futur més immediat del club blaugrana. 

22:54
   

Joan Laporta, després de la reunió amb la Comissió Gestora

El candidat Joan Laporta ha comparegut davant els mitjans després de reunir-se amb els altres candidats i la Comissió Gestora del Barça. L’expresident blaugrana ha assegurat que “el club no pot estar més temps sense president ni junta directiva” i agraeix el suport als socis del Barça.

22:38
   

Un cop acabada la reunió, tant Joan Laporta com Víctor Font, han reconegut que la intenció del club és que les eleccions se celebrin el 7 de març.

22:06
   

Joan Laporta ha manifestat la seva preocupació pel desgovern del Barça després de la reunió amb la Comissió Gestora i assegura que “el club no pot esperar més sense un president ni una junta directiva“. El candidat a la presidència del club afirma que “Eric García no vindrà en aquest mercat d’hivern“.

21:14
   

La reunió entre la Comissió Gestora i els candidats ja ha finalitzat. El primer en sortir ha estat Víctor Font que ha reconegut que “es treballa amb la data del 7 de març“. A més, explica que la intenció és ampliar els punts de votació i que es pugui votar per correu.

18:58
   

Els candidats a la presidència del Barça ja han arribat a les oficines del club. Tots tres es reuniran amb la Comissió Gestora per tractar l’ajornament de les eleccions. 

12:30
   

Les eleccions al Barça no se celebraran el 24 de gener. El club haurà de buscar una nova data. La impossibilitat que els socis i sòcies del Barça puguin canviar de municipi, a causa del confinament municipal, un dels principals motius de l’ajornament de les eleccions. El Barça ha demanat al govern la possibilitat que en la nova data de les eleccions es pugui votar per correu

20:10
   

Víctor Font, entrevistat al ‘btv esports’

Víctor Font ha explicat les línies principals del seu programa electoral al plató del ‘btv esports’. Font es presenta com un candidat independent que vol construir al Barça un model basat en el talent i l’experiència. El candidat ha assegurat que Xavi Hernández s’incorporarà al club si és president i es mostra sorprès per l’actitud que ha mostrat l’entorn de Laporta envers ell.

Víctor Font: “M’ha sorprès el to agressiu de l’entorn de Laporta”

19:40
   

Joan Laporta celebra haver estat proclamat candidat

El candidat a la presidència del Barça, Joan Laporta, s’ha mostrat content i satisfet per haver superat el tall. Agraeix el suport rebut i demana als socis i sòcies que el votin per ser president i reflotar el club blaugrana. 

18:45
   

Víctor Font vol garantir el dret a vot de tots els socis i sòcies del FC Barcelona

El candidat blaugrana, Víctor Font, ha explicat en roda de premsa que vol la màxima participació en les eleccions a la presidència blaugrana. En cas que se celebrin el 24 de gener finalment, el candidat assegura que el dret a vot no estarà garantit a causa de les restriccions de mobilitat. A més, Víctor Font ha demanat treballar conjuntament (amb Laporta i Freixa) amb el club per decidir sobre els fitxatges del mercat d’hivern i sobre la situació econòmica.

16:43
   

Toni Freixa celebra la seva proclamació

El candidat a la presidència del Barça, Toni Freixa, ha celebrat al seu compte de Twitter la seva proclamació com a candidat després d’haver superat el tall de les 2.257 signatures. 

16:20
   

Laporta, Font i Freixa, candidats oficials a les eleccions del Barça

La Junta Electoral del Barça ha proclamat oficilament Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa candidats a la presidència del club. Tots tres han estat designats candidats oficialment després de superar el tall de les 2.257 butlletes.

13:46
   

La Consellera de Salut, Alba Vergés, diu que és el Barça qui haurà de prendre la decisió sobre les eleccions al club. Que és al club a qui li pertoca, tot sabent que aqust divendres hi haurà una reunió tècnica amb el FC Barcelona.  

13:40
   

Toni Freixa desmenteix Rousaud

El precandidat diu que tot i haver rebut durant el procés electoral diverses propostes per configurar la meva candidatura, només he acceptat les dels 15 membres que la integren. Cap més. Rousaud ha dit que Freixa li va oferir ser el seu vicepresident econòmic i una altre vicepresidència per un membre del meu equip. També ens va oferir que 6 membres estiguessin a la seva junta. 

13:35
   

Emili Rousaud es retira de la cursa electoral

El precandidat de Els millors a Barça explica que han preferit retirar-se de les eleccions abans de fusionar-se amb una altra precandidatura. Denuncia “guerra bruta” amb el recompte de paperetes i que ells “són gent honesta”. Diu que va mantenir una reunió amb la precandidatura de Toni Freixa per fusionar-se. 

11:44
   

El grup de l’entorn del Barça, Cor Blaugrana, demana que es facin les eleccions al club el diumenge 24 de gener, tal com està previst, i també demana la dimissió de Carles Tusquets president de la Comissió Gestora per ser el responsable de l’actual situació. Acaben dient que “el Barça no pot esperar”  

22:53
   

Diversos mitjans anuncien que la precandidatura d’Emili Rousaud no arriba a les signatures necessàries i que demà anunciarà la seva retirada de la cursa electoral a la presidència del FC Barcelona.

19:27
   

La candidatura ‘Els millors al Barça’ d’Emili Rousaud emet un comunicat en el qual asseguren ignorar com pot haver sortit una butlleta d’Agustí Bendito entre les seves paperetes. També els sorprèn que hi hagi més butlletes seves de les que ells van comptar a la seva seu electoral. Denuncien guerra bruta en el procés de recollida de signatures.

17:14
   

Diversos grups de l’entorn blaugrana, Compromissaris FCB, Dignitat Blaugrana, El Senyor Ramon, Manifest Blaugrana, La Resistència del Palau i Cor Blaugrana demanen que es mantinguin les eleccions al Barça el diumenge 24 de gener.

16:46
   

El programa de la cadena SER ‘Què t’hi jugues’ explica que el Barça no modificarà els protocols de les eleccions. “O se celebren en les condicions previstes o s’acaben ajornant”.

Divendres s’ha de saber si les eleccions s’acaben fent i si s’ajornen  

16:17
   

Durant el recompte de butlletes ha aparegut una butlleta d’Agustí Benedito entre les paperetes d’Emili Rousaud

Ho explica Joan Poqui a La Porteria 

14:53
   

Joan Poqui: “És una vergonya que no s’entreguin les signatures. És una manipulació del procés”

El periodista ha dit en el programa d’aquesta casa, La Porteria, que sonsidera una vergonya que no s’entreguin les signatures”. Hi va haver diversos precandidats a les eleccions al Barça que van decidir no entregar les signatures a la Junta Electoral.

14:50
   

Joan Laporta: “Si s’ajornen les eleccions seria un frau a la democràcia”

El precandidat d’Estimem el Barça considera que si la Comissió Gestora acaba decidint que s’ajornin les eleccions seria un frau a la democràcia. Joan Laporta pensa que la Generalitat no hauria d’intervenir en les eleccions al club, ja que és una entitat privada.  

18:58
   

Nota de premsa de Toni Freixa sobre els procediments de la junta electoral

El precandidat a les eleccions del Barça, Toni Freixa, ha fet pública una nota de premsa en suport a la Junta Electoral. L’escrit vol fer patent el recolzament a la Junta Electoral, destacant la total transparència de l’òrgan del club blaugrana en el procés de validació de les butlletes de les signatures dels precandidats.

https://twitter.com/eleccionsfcb2/status/1349047785816018945?s=20

18:34
   

Emili Rousaud demana ajornar les eleccions

El precandidat a les eleccions del Barça, Emili Rousaud, ha demanat a la Junta Electoral i a la Generalitat que ajornin les eleccions. El precandidat de Els millors al Barça diu que “vivim en un moment excepcional en el qual la salut dels nostres socis i sòcies és el més important”.

17:37
   

La precandidatura de Sí al futur denuncia que la Junta Electoral valida paperetes on no hi consta el número de carnet de soci. Els interventors de la precandidatura han elevat aquesta reclamació, però la Junta Electoral no l’ha atesa, en considerar que el número de soci no era imprescindible.

 

16:18
   

La Porteria avança que les eleccions s’ajornaran

15:24
   

Pitu Abril: “Les eleccions al Barça s’ajornaran”

El presentador i director del programa de Betevé, La porteria, Pitu Abril, ha assegurat que les eleccions al Barça previstes pel diumenge 24 de gener s’ajornaran. La situació de la pandèmia farà que les eleccions no es puguin celebrar el dia que estaven previstes.  

15:01
   

Alfredo Martínez: “Víctor Font té David Alaba aparaulat”

El periodista d’Onda Cero assegura a La Porteria que el precandidat Víctor Font té diversos jugadors aparaulats per fitxar pel Barça. Un d’ells és el lateral David Alaba, que acaba contracte amb el Bayern de Múnic.

13:51
   

El precandidat, Víctor Font, diu que el club ha de posar solucions perquè els socis i les sòcies puguin votar i que si no és així no poden haver-hi eleccions. El precandidat de Sí al futur deixa clar que és una urgència que hi hagi nou president, però que per sobre d’això estar la màxima participació i la seguretat dels votants.

10:50
   

El precandidat, Joan Laporta, diu que les eleccions al Barça no es poden ajornar. Divendres hi ha una reunió prevista entre el FC Barcelona i la Generalitat per decidir si finalment hi ha eleccions el 24 de gener o s’ajornen a causa de la covid-19.

21:35
   

El precandidat a les eleccions al Barça, Pere Riera, ha presentat les signatures recollides. El precandidat ha assegurat que no passarà el tall, però no ha dit quantes paperetes ha presentat. Riera ha dit que està content del que ha aconseguit.

20:56
   

El precandidat, Lluís Fernández Alà, presenta un total de 1.177 signatures, per tant, no serà proclamat candidat oficial a les  eleccions del FC Barcelona. Aquesta era la primera vegada de Fernández Alà es presentava com a precandidat.     

19:54
   

El precandidat, Xavi Vilajoana, presenta 1967 signatures, per tant, no serà candidat a les eleccions del FC Barcelona. S’havien de presnetar per passar el tall un mínim de 2.257 signatures vàlides.

19:26
   

El precandidat, Toni Freixa, entrega a les oficines del FC Barcelona 2.821 signatures. Per tant, tot fa pensar que el precandidat de Fidels al Barça no hauria de tenir problemes per superar el tall i, per tant, ser proclamat oficialment candidat a les eleccions al Barça.

19:23
   

El precandidat, Emili Rousaud, ha presentat 2.501 signatures. El precandidat de Els millors al Barça haurà d’esperar a la validació de les signatures per saber si és proclamat oficialment a les eleccions del FC Barcelona.

17:39
   

El precandidat a les eleccions al Barça, Jordi Farré, presenta a les oficines del club 2.082 signatures de socis i sòcies, per tant, no serà proclamat candidat a la presidència. El tall d’avals necessaris és de 2.257. 

17:25
   

El precandidat a les eleccions al FC Barcelona, Víctor Font, comunica que entregarà 4.710 signatures. D’aquesta manera la predandidatura de Sí al futur no hauria de tenir problemes per passar el tall i ser proclamat oficial a les eleccions del Barça.  

si al futur

16:52
   

El precandidat Joan Laporta, Estimem el Barça, ja ha arribat al Camp Nou. Laporta confirma que entrega 10.257 signatures. Si no hi ha cap problema serà proclamat candidat oficial a les eleccions del FC Barcelona. El tall de signatures vàlides és de 2.257  

16:44
   

El precandidat a les eleccions al Barça, Joan Laporta, presentarà 10.257 signatures. Si no hi ha cap contratemps serà proclamat candidat i, per tant, optarà a presidir el FC Barcelona.

16:23
   

El precandidat Xavi Vilajoana, que havia de presentar les signatures a les 19 h, finalment ho farà a les 19.45. Vilajoana admet que a hores d’ara no té les signatures suficients, però que treballa a contrarellotge per aconseguir-les.

Vilajoana 

14:40
   

Segons diverses informacions el precandidat, Jordi Farré, no té les signatures suficients per passar el tall i, per tant, ser proclamat candidat oficial a les eleccions al Barça. Aquesta tarda el precandidat entregarà les signatures recollides a les oficines del club. 

13:28
   

El precandidat a les eleccions al Barça, Toni Freixa, demana al club màxima transparència i un recompte exhaustiu de les butlletes amb les signatures dels socis. Freixa vol que tots els precandidats, tinguin o no el númer necessari de butlletes, presentin els avals.

13:24
   

El precandidat a les eleccions del Barça, Víctor Font, s’adhareix a una iniciativa de grups barcelonistes que demanen al club màxima transperència i rigorusitat a l’hora de validar les signatures de les butlletes dels socis. Aquest dilluns a la tarda els precandidats presentaran els avals acnseguits.

12:50
   

El precandidat Emili Rousaud, després de confirmar que tenia les signatures necessàries, informa que aqusta tarda a les 18.30 anirà a les oficines de club ha entregar les butlletes.

11:18
   

El precandidat Agustí Benedito informa que no té el mínim de signatures necessàries per ser proclamat candidat a les eleccions al Barça. El precandicat no anirà aquesta tarda a les 18 h, tal com estava previst, ha entregar a les oficiones del club les butlletes.

 

Benedito

10:13
   

El precandidat Pere Riera diu que no té les signatures necessàries per ser proclamat oficialment candidat. Riera explica que aquest dilluns a les 21 h anirà a les oficines del club per entregar les signatures que té

23:00
   

Falten menys de 24 hores perquè es tanqui el termini de recollida de signatures entre els aspirants a presidir el Barça. Al llarg de la tarda de demà, entre les 17 h i les 21 h, els nou precandidats lliuraran les butlletes aconseguides a les oficiones del club. Un cop s’hagi fet el recompte, es coneixerà quins han passat el tall i, per tant, quins seran proclamats candidats oficialment.

 

21:29
   

Demà dilluns, 11 de gener, els precandidats faran entrega de les signatures aconseguides al llarg d’aquests dies. Un dels aspirants, Toni Freixa, demana que tots els precandidats presentin les seves butlletes, tant si passen el tall com si no, per tal d’aportar transparència al procés.

18:22
   

El precandidat blaugrana, Emili Rousaud, assegura que ja té les signatures mínimes necessàries, 2.257, per passar el tall. Tot i això, explica que encara en vol més per tenir un coixí suficient. 

17:38
   

L’exconseller, Miquel Buch, ha fet una piulada al seu compte de Twitter mostrant el seu suport al precandidat blaugrana, Joan Laporta. Buch ha donat la seva signatura a l’expresident del Barça.

13:02
   

Els precandidats blaugrana aprofiten les últimes hores per demanar el suport dels socis del Barça. Demà dilluns, 11 de gener, han de lliurar un mínim de 2.257 butlletes per poder passar el tall. 

10:42
   

Segons el diari Ara, ja hi ha tres precandidats que haurien assolit el mínim de 2.257 signatures. Es tracta de Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa. Laporta en tindria prop de 5.000, Font unes 4.500 i Freixa podria acostar-se a les 3.000. Segons el mateix diari, la resta de precandidats ho tindrien complicat per arribar al tall. 

20:31
   

Jordi Farré ha estat entrevistat pel ‘btv esports’ i ha explicat els punts clau del seu programa electoral. El precandidat blaugrana ha parlat sobre Messi, la Masia i també sobre Koeman. Farré espera poder arribar al tall de les 2.257 signatures per poder ser proclamat candidat.

20:27
   

El precandidat a les eleccions del Barça, Víctor Font, insta als socis a no caure en l’error de la nostàlgia del passat. Font assegura que cal mirar al futur per construir un nou Barça.

13:57
   

Emili Rousaud assegura que ja ha arribat a les 2.000 signatures. Per tant, el precandidat blaugrana ha d’aconseguir-ne 257 més per arribar el tall. Té com a límit fins dilluns 11 de gener a la tarda, quan haurà de fer-ne l’entrega.

11:51
   

Lluís Fernández Alà és un dels nou precandidats que opta a presidir el FC Barcelona. És el primer cop que es presenta a les eleccions del club blaugrana. Tot i ser un dels precandidats menys coneguts, assegura que fa molt de temps que treballa a l’ombra en un nou projecte. Descobreix les bases del seu programa electoral. 

Lluís Fernández Alà, un dels precandidats menys coneguts a les eleccions al Barça 2021

11:26
   

El precandidat a la presidència del Barça, Joan Laporta, continua recollint signatures. Al llarg d’aquest dissabte, continuarà de ruta per Barcelona i passarà per diversos punts de la ciutat.

  1. Farmàcia Casanova C/Casanova, 93
  2. Restaurant Aliança Poblenou C/Rambla del Poblenou 42
  3. Horchateria El Tio Ché C/Poblenou 44
  4. Kiwoko-mundo animal C/Rambla del Poblenou 50
  5. Forn Praga C/Carrer Foneria 25 baixos

10:37
   

Queden dos dies per al lliurament de les butlletes. Dilluns 11 de gener s’acaba el termini per entregar un mínim 2.257 signatures i segons Joan Vehils en un article al diari Sport, Joan Laporta podria obtenir entre 7.000 i 8.000 signatures. Víctor Font podria aconseguir-ne unes 6.000 i Toni Freixa sobre les 3.000. Segons el mateix article, la resta de precandidats ho tenen complicat per passar el tall. 

09:49
   

Toni Freixa ha estat el darrer precandidat que ha estat entrevistat pel programa ‘btv esports’. L’exdirectiu blaugrana ha repassat l’actualitat del club i ha explicat les principals propostes del seu programa electoral. A més, s’ha mostrat molt crític amb altres precandidats com Joan Laporta. Recupera l’entrevista sencera en aquest enllaç.

Freixa: “Xavi només vol ser entrenador, no mànager general’”

17:46
   

Agustí Benedito es presenta a les eleccions del Barça per tercer cop. El precandidat blaugrana ha passat pel plató del ‘btv esports’ per explicar les bases del seu programa electoral i conèixer quins són els seus punts clau. Benedito s’ha mostrat molt sorprès per la millora de les relacions entre Joan Laporta i Sandro Rosell.

Benedito: “Sandro Rosell ha decidit donar suport a Laporta”

17:05
   

El precandidat a la presidència blaugrana, Jordi Farré, “garanteix l’abonament a tots els socis que estan en llista d’espera”. Es tracta d’una de les mesures socials del seu projecte electoral. 

16:59
   

Aquest dilluns 11 de gener es tanca el període dels precandidats per recollir les 2.257 signatures mínimes requerides per passar el tall i ser proclamat oficialment candidat a la presidència. Alguns precandidats com Joan Laporta busquen alternatives per arribar als socis del Barça. Aquesta tarda, Laporta farà una ruta entre les 18 h i les 20 h per continuar aplegant butlletes.