Agustí Benedito, precandidat a les eleccions del Barça, ha exposat les principals línies del seu programa electoral al plató del ‘btv esports‘. Benedito s’ha mostrat molt sorprès per la millora de les relacions entre Joan Laporta i Sandro Rosell: “Laporta m’ha sorprès quan ha dit que s’ha de mirar endavant i no enrere. La junta anterior ha destrossat el Barça i els socis tenen dret a conèixer la informació“. El precandidat considera que aquest acostament entre tots dos expresidents es deu a interessos d’ambdós: “Crec que Laporta ha intentat ampliar la seva base i Rosell, que va dir públicament que volia influir en el club, ha pres la decisió de donar suport a Joan Laporta“.

A més ha llançat una pregunta en l’aire, insinuant que “Josep Maria Bartomeu podria votar també Laporta“. Considera que l’entorn mediàtic d’aquest sector del barcelonisme s’estan alineant amb Joan Laporta, ja que el veuen el “cavall guanyador“.

Nou Camp Nou

“Reformar el Camp Nou comportaria vuit anys d’incomoditats per als aficionats i no baixaria dels 600 milions d’euros. Hauríem de moure els aficionats de les seves localitats quan s’hagi de reformar una determinada zona. A més, tindríem 80.000 persones entrant i sortint amb l’estadi ple de grues. Que no ens digui ningú que no podem tenir un estadi nou. Si jo sóc president el tindrem.”

Koeman i Monchi, objectius per al projecte esportiu

Vaig parlar amb Koeman el 2015 per tal que fos l’entrenador del Barça. Ell és un culer i un mite. Espero que obri una etapa de molts anys a la banqueta blaugrana”.

Monchi hauria vingut segur el 2015 tot i que no teníem res signat. Ell sap que si guanyo les pròximes eleccions el ficaré en un embolic perquè miraré que s’incorpori al Barça. Ell és la meva prioritat“.

Messi

“Seria molt important que Messi continués. Un club necessita un jugador franquícia. Qui millor que Messi? Que fa vint anys que és aquí. Ara bé, sóc molt pessimista“.

S’hauria de reduir la fitxa de Messi perquè s’ha de retallar fins a 230 milions d’euros la massa salarial”.

Situació econòmica del club

El Barça ha de fer front al mes de juny a 400 milions d’euros de pagaments que no té. El club està en una situació concursal i ja estaria als jutjats si fos una mercantil normal. Hauríem de reduir despeses i és impossible escometre grans fitxatges”.

“Farem una auditoria i demanarem responsabilitats a la junta anterior si és necessari”.

Un Barça popular

“Vull un model de club popular i de la gent. Vols a l’estadi àrabs i xinesos o vols gent que potser no té 300 euros per anar a l’estadi amb la dona i el nen? La gent no ve més al Camp Nou perquè no pot pagar 130 euros”.

“El club ha de defensar la seva catalanitat però no ha de fer política. Soc independentista però hi ha milers de socis que pensen d’una manera diferent. Al Barça hi cabem tots”.

L’entrevista completa a Agustí Benedito