Toni Freixa es presenta a les eleccions del Barça per segona vegada. El precandidat ha repassat l’actualitat del club en una entrevista realitzada al ‘btv esports’. A més, Freixa ha explicat les principals propostes del seu programa electoral.

Demana que no s’enganyi als socis

No es pot dir que tens una persona, quan no la tens. Nosaltres no donarem noms que no estan involucrats a la nostra candidatura, encara que estiguin involucrats al club. Em refereixo a Xavi, Puyol, Jordi Cruyff… Jo també he parlat amb ells per veure si tenen la mateixa concepció de club que nosaltres. Xavi només vol ser entrenador, la figura de mànager general no la preveu en absolut. Està molt satisfet de la seva feina a l’Al-Sadd i es veu trepitjant la gespa”.

Qui promet els fitxatges de jugadors suposo que els pagaran de la seva butxaca. Intentem no enganyar el soci i tractem-lo amb la consideració que la seva intel·ligència mereix”.

Un orgull ser “nuñista”

“Quan em diuen “nuñista” amb to pejoratiu, per mi és un orgull. Núñez va ser un gran president, que va gestionar el club sempre pensant en el Barça. Va reforçar el patrimoni de l’entitat, va crear La Masia, va treballar molt la base i va situar el club en un àmbit universal. No tenia cap problema per renovar un jugador o per deixar-lo marxar. No manaven els jugadors amb Núñez i em sento molt identificat amb aquesta manera de fer“.

Crítiques a Laporta

No pot ser que cada final de mandat del Barça sigui un desastre econòmicament. Ho ha estat amb Gaspart, amb Laporta i amb Bartomeu. O pensem en el club o el posem en perill. No correspon al club les decisions que prenguin les persones per les seves pors o les seves conseqüències”.

L’any 2003, quan va arribar Laporta a la presidència, va haver un pacte per no aixecar catifes. Si guanyo, encarregaré una auditoria, analitzarem la situació i les causes i actuarem segons l’interès del club”.

“El Barça no pot caure en mans de segons qui perquè la situació és crítica. No ens podem permetre un president que no vetlli pels interessos del club, com va succeir amb Laporta“.

Els candidats que reben suports polítics, empresarials o mediàtics, si guanyen, deuran favors. Això anirà en detriment del club. Jo estic orgullós de tenir independència per defensar el Barça”.

Vol unes eleccions molt participatives

“Donem suport a les decisions de la Junta Electoral. Volem que s’atengui sempre al compliment de la normativa, a les autoritats sanitàries i a l’interès dels socis i sòcies“.

“Crec que les eleccions han de ser el màxim de participatives possible. No seria bona idea fer unes eleccions on voti un percentatge de socis molt baix. Si fos així, sabent com és l’entorn del Barça, es diria que tenim un president sense legitimitat”.

Elogis a la Comissió Gestora

Ha volgut resoldre problemes imminents reduint la despesa salarial encara que fos diferint els pagaments. Això era necessari perquè els jugadors cobren al febrer”.

La Comissió Gestora ha pres decisions que responen a necessitats esportives i el que comporten econòmicament és suportable”.

Messi

“Es pot mantenir a Messi si té la voluntat de continuar. Em temo que no és possible que segueixi amb la mateixa fitxa tenint en compte la situació del club”.

Espai Barça

Vaig ser membre de la junta que el 2014 va estudiar totes les possibilitats per a l’estadi i la millor és la que hi ha sobre la taula. Ratificaria el projecte mitjançant l’assemblea per aprovar el finançament. L’assemblea amb 800 socis és una mostra representativa dels socis. No caldria tornar a fer un referèndum”.

L’entrevista completa a Toni Freixa