Aquest dimarts s’ha fet el segon debat de candidats a la presidència del Barça abans de les eleccions del proper diumenge 7 de març. La detenció de Bartomeu, el projecte esportiu i el futur de Messi han centrat el debat.

Sobre la detenció de Bartomeu

Els tres candidats a la presidència del Barça han destacat per davant del tot la presumpció d’innocència. Toni Freixa ha dit que “és molt trist, d’entrada he de dir que els fets els desconec i, a més a més, estan sent objecte d’investigació i, òbviament, com sempre s’ha de dit en aquests casos la presumpció d’innocència ha d’anar per davant de tot”. Joan Laporta ha comentat que “és evident que és una notícia que no es agradable perquè malmet, perjudica la imatge i la reputació del Barça”. En la mateixa línia ha anat Víctor Font, que ha remarcat que cal un canvi al club: “La imatge del club queda malmesa una altra vegada, però per nosaltres jo crec que és un exemple més d’aquesta necessitat tan urgent de passar pàgina, de passar pàgina i canviar el model de club”.

Projecte esportiu condicionat a l’economia

Pel que fa al projecte esportiu, l’expresident Laporta ha condicionat les possibles incorporacions en un futur a la situació econòmica de l’entitat, i que “han d’anar totes dues agafes de la mà”. Font ha assegurat que no es poden prometre fitxatges i que si es fa això s’estaria enganyant els socis i sòcies. Diu que abans “s’ha de resoldre una situació econòmica greu i ser competitius”. Freixa ha comentat que es pot fitxar jugadors, ja que els millors sempre han estat al Barça. Però ha remarcat que “primer s’ha de mirar el que tenim a casa”.

El futur de Messi

És clar que el candidat que a partir del 8 de març assumeixi la responsabilitat de presidir el Barça, primer de tot haurà de resoldre el futur del Lionel Messi. Tots tres candidats han refermat el seu compromís amb l’argentí, i han remarcat que Messi s’ha de quedar al Barça. Els tres projectes giren al voltant de la continuïtat de Messi, però en el seu cas Laporta ha assegurat que “amb Messi tinc una relació d’estima i respecte. Estic segur que si guanya un altre candidat (Messi) no seguirà“.