El candidat a la presidència del Barça, Víctor Font, ha explicat les línies principals del seu programa electoral al plató del ‘btv esports’. Font es presenta com un candidat independent que vol construir al Barça un model basat en el talent i l’experiència. El candidat ha assegurat que Xavi Hernández s’incorporarà al club si és president i es mostra sorprès per l’actitud que ha mostrat l’entorn de Laporta envers ell.

“No hi ha alternativa a ajornar les eleccions”

“Dels tres candidats, som els que més hem treballat perquè el club tingui unes eleccions. Vam fer una petició perquè s’establissin models alternatius amb l’objectiu que tots els socis puguin exercir el seu dret a vot atesa la situació sanitària”.

“Hem de posar els interessos dels socis per davant dels personals. No hi ha gaires alternatives a ajornar les eleccions. La gent vol votar perquè els importa el Barça però això no passa per sobre de la salut“.

“Ens afavoreix que s’ajornin les eleccions”

“Tenir més temps per explicar-nos ens afavoreix. Però també afavoreix el Barça que la gent prengui decisions en base a models i no a record del passat”.

Sorprès per l’agressivitat de l’entorn de Laporta

M’ha sorprès el to agressiu de l’entorn de Laporta. Tenim afecte i agraïment respecte a la seva obra a la qual vaig participar com a voluntari el 2003. Però cal girar full i tenir noves maneres de fer. Amb l’experiència no innoves, tornes a fer el mateix que has fet i el context d’ara no té res a veure amb el del 2003″.

Una candidatura independent

“Sóc un soci de Granollers, fill de ningú important, que no he rebut cap patrimoni ni tinc cap grup important al darrere”.

“A mi em critica tothom. No tenim el suport explícit de cap partit polític, de cap mitjà de comunicació i cap grup econòmic. Som un projecte independent basant en el talent i l’experiència”.

Un model assembleari?

El meu model és modern i propi del segle XXI. El seu objectiu és que els propietaris siguin els socis i sòcies. Volem reformar les assemblees de compromissaris, organitzar reunions trimestrals per escoltar els socis, canviar els requisits per ser directiu, reduir els mandats. Quan vols fer aquests canvis, se’t critica. Cap president els ha fet“.

Messi

“Messi ha estat explícit amb la situació i ha dit que esperarà fins a final de temporada. Sabem què es necessita per convèncer el jugador. Ell vol un projecte guanyador. Al nostre projecte hi ha una persona com Xavi, que el servirà per convence’l“.

“Xavi s’incorporarà al Barça”

“Si guanyem les eleccions, Xavi Hernández s’incorporarà al Barça. Li motiva més ser entrenador però no m’he inventat que vulgui ser mànager general”.

Xavi i Jordi Cruyff estaran al capdavant del nostre projecte esportiu. El fil conductor el veiem claríssim. Johann-Pep-Xavi”.

“Xavi ha reconegut públicament que fa cinc anys que treballem junts i que escoltarà la meva proposta. Em sembla molt bé que no demani el vot per a cap candidatura“.

Espai Barça

“Tenim un pla de govern per als primers 100 dies. El primer que faríem és revisar què s’ha fet sobre l’Espai Barça els últims anys. Volem entendre el projecte arquitectònic i revisar el pla de finançament. A començament de setembre, explicaríem la nostra proposta per impulsar l’Espai Barça i faríem un referèndum amb vot electrònic“.

Transparència

“Nosaltres explicarem de forma transparent quina és la realitat en què es troba el club. A més, si identifiquem qualsevol delicte o anomalia, demanarem responsabilitats individuals“.

Qui serà el CEO del Barça?

És una persona que ha tingut responsabilitat en comptes de milers de milions. Que té coneixements de l’àrea tecnològica i és capaç de fer realitat els plans ambiciosos i innovadors que ens han de protegir el model de propietat. No en podré dir el nom si no soc president”.

Controvèrsia amb els seus directius

“Els directius amb qui comptarem tenen molt de talent. Si la innovació que proposen ha tingut problemes legals, és perquè no existia una regulació. Això no suposarà cap problema d’aquí a uns anys. El cas d’Oscar Pierre (fundador de Glovo) és un problema de manca de regulació“.

L’entrevista completa a Víctor Font, candidat a la presidència del Barça