Barça Betis

El Barça jugarà aquest dimecres a les 21 hores al Benito Villamarín contra el Betis el partit corresponent a la jornada 17 de la Lliga Santander. Un enfrontament que es va ajornar a causa de la disputa de la Supercopa d’Espanya, en la qual el Barça es va proclamar campió. El conjunt culer buscarà mantenir la bona dinàmica a la Lliga i aconseguir una victòria que el col·locaria vuit punts per sobre el Reial Madrid, que jugarà aquest dijous el seu partit ajornat al Santiago Bernabéu davant el València.

15 anys sense derrota del Barça contra el Betis al Benito Villamarín

El partit es presenta com un duel complicat pel Barça pel salt de qualitat del Betis en els últims anys, però els blaugrana no perden al Benito Villamarín des de la temporada 2007/2008, quan els van remuntar un 0-2 en 15 minuts amb Frank Rijkaard a la banqueta i amb jugadors com Zambrotta o Thuram a l’onze titular. Des d’aleshores, el Barça ha jugat 11 partits al camp del Betis amb un balanç de vuit victòries i tres empats.

Els Betis-Barça, un partit amb molts gols

Des de l’últim empat entre els dos equips a Sevilla, un 1 a 1 a la temporada 2016/2017, els partits s’han caracteritzat per tenir molts gols. El Barça sempre n’ha sortit triomfador, amb victòries com un 0 a 5 (temporada 2017-18) i un 1 a 4 (temporada 2018-19). A més, a les temporades 2019-20 i 2020-21, el resultat va ser 2 a 3. La temporada passada, o sigui, l’últim precedent, el Barça es va endur el tres punts gràcies a un 1 a 2.

L’últim partit que ha enfrontat els dos equips es d’encara no fa un mes. Va ser a les semifinals de la Supercopa d’Espanya. El resultat després de la pròrroga va ser d’empat a dos i als penals els blaugrana van estar més encertats i van eliminar els bètics.

El Barça arriba sense Dembélé, el Betis amb tots disponibles

Robert Lewandoski i Ferran Torres, després de complir les seves respectives sancions, ja estan disponibles per a Xavi Hernández, en canvi, el tècnic de Terrassa no podrà comptar amb Ousmane Dembélé, després de lesionar-se en l’últim partit de Lliga al camp del Girona.

El Betis arriba amb tots els jugadors disponibles però amb dubtes, encara que van guanyar el seu últim partit contra el Getafe amb un solitari gol de Borja Iglesias, el retorn després de l’aturada del Mundial no ha sigut gaire bo. Dels set partits que ha jugat, només n’ha guanyat tres contra el Rayo i el Getafe a la Lliga i contra l’Eivissa a la Copa, va empatar a zero contra el Athletic Club a la competició de la regularitat i ha perdut la resta, contra l’Espanyol 1-0 a la Lliga i va caure eliminat als penals contra l’Osasuna a la Copa del Rei.