Girona-Barça Pedri
@FCBBarcelona_cat

El Barça ha tornat a sumar tres punts patint i guanyant per la mínima. La lectura positiva és que els blaugrana sumen tres victòries seguides a la Lliga sense la presència de Robert Lewandowski, els tres per 1 a 0. La lectura més negativa és la falta de gol de l’equip sense el polonès. Del que no hi ha dubte és de l’eficàcia defensiva dels de Xavi Hernández. Davant el Girona, el gol solitari de Pedri ha permès el títol virtual de campió d’hivern, tot i que l’equip ha acabat el partit sense cap davanter pur al terreny de joc.

Canvis a l’onze inicial del Barça

Xavi Hernández havia avisat que faria canvis contra el conjunt gironí, però no ha fet cap revolució. Balde ha cedit lloc a Marcos Alonso, i Eric Garcia ha sortit per Christensen. El més significatiu, però, ha estat l’absència de Pedri al mig del camp. Frenkie de Jong ha ocupat el seu lloc al mig del camp. A dalt sí que hi havia més novetats perquè davant la Reial Societat Xavi va optar d’inici per quatre migcampistes. Canvi obligat en el davanter centre. Ansu Fati ha entrat pel sancionat Lewandowski i Raphinha ha ocupat l’extrem dret.

Lesió de Dembélé i 100 partits de Pedri amb el Barça

Al minut 25 hi ha hagut un altre canvi obligat. Dembélé s’ha lesionat, cosa que no passava des del novembre del 2021, just abans que arribés Xavi Hernández a la banqueta del FC Barcelona. En total, el francès ha jugat 60 partits.

El lloc de Dembélé l’ha ocupat Pedri, qui, amb 20 anys i 64 dies, s’ha convertit en el jugador més jove del Barça que arriba als 100 partits.

Molt control, poques ocasions

Tant Barça com Girona han optat per ser fidels al seu estil de joc de toc de pilota. Tots dos conjunts, molt segurs en la passada (amb percentatges propers al 90 %), també han arriscat en la sortida de la pilota, cosa que ha provocat algun ensurt, sobretot a la porteria gironina. L’únic xut a porteria dels primers 45 minuts ha estat de Pedri, molt fluix, sense problemes per a Gazzaniga.

Al final de la primera meitat el partit s’ha endurit, amb accions i protestes que han provocat que l’àrbitre ensenyés quatre targetes grogues: Tati Castellanos per al Girona i Ansu Fati, Pedri i l’entrenador Xavi Hernández per als blaugrana.

La reacció del Barça a la segona meitat

Xavi ha buscat la reacció de l’equip, que no trobava el gol. Per començar, ha entrat Jordi Alba al lateral esquerra en el lloc de Marcos Alonso i ha buscat més profunditat per la banda coincidint amb l’absència de Dembélé.

Quan semblava que el Girona tenia el partit allà on volia, força controlat i amb alguna acció al contraatac, han comès una errada defensiva que ha permès que Jordi Alba fes una assistència cap a Pedri, que ha fet el 0 a 1 en el minut 60.

El Girona ho ha intentat, ha fet una passa més i ha pogut empatar, sobretot amb una rematada tot sol d’Ivan Martín que ha fet el més difícil: enviar la pilota fora quan tot Montilivi cantava el gol de l’empat. Els de Míchel encara han tingut alguna ocasió més per empatar, però no han estat capaços de marcar.