Barça supera Madrid final Supercopa Gavi i Pedri
@FCBarcelona_cat

Xavi Hernández ja té el seu primer títol com a entrenador del Barça: la Supercopa d’Espanya. La golejada al Madrid (1-3) en un bany de joc ha permès viure una nit que molts culers recordaran per la superioritat blaugrana a l’estadi Rei Fahd de Riad a l’Aràbia Saudita. En total, fins a 15 jugadors del Barça ja tenen el seu primer títol amb la samarreta barcelonista, però de ben segur que serà especial per a Gavi, el protagonista del partit amb un gol i dues assistències.

Un Barça dominador

Xavi Hernández ha optat per jugar amb quatre migcampistes, amb De Jong i Busquets jugant molt junts. La pressió alta dels blaugrana ha permès el domini durant els primers minuts de joc. De les primeres ocasions, cal destacar una de Robert Lewandowski amb un xut sec que Thibaut Courtois ha desviat al pal. El xut posterior de Balde ha anat fora per poc. El Reial Madrid, sense fer gaire cosa, ha posat en perill Ter Stegen amb una jugada ràpida que Benzema ha rematat de cap fora per poc al minut 19.

Gols en transició

Quan les coses estaven més igualades, una errada defensiva de Rudiguer l’ha aprofitat molt bé Lewandowski per servir cap a Gavi, que ha fet el 0 a 1 que posava justícia al que s’havia vist fins al moment.

Gairebé a punt d’arribar al descans, Gavi i Lewandowski s’han intercanviat els papers del primer gol i, en una transició ràpida, el sevillà ha servit perquè el polonès marqués el 0 a 2. Tot i el joc de control del Barça, els gols blaugrana han arribat tots dos en jugades d’atac ràpid.

El Madrid, contra les cordes

La segona meitat ha començat com ha acabat la primera, amb un Barça molt vertical que posava el Madrid contra les cordes. Courtois ha estat decisiu quan ha evitat, amb dues intervencions, el tercer gol barcelonista. El porter madridista, però, no ha pogut fer res en el 0 a 3 de Pedri després d’una passada de Gavi. El Madrid només ha reaccionat en moment puntuals. Una intervenció de Ter Stegen a un xut de Rodrygo ha posat en perill la porteria barcelonista i Karim Benzema ha fet l’1 a 3 definitiu que alleuja els blancs en una final de color blaugrana.