Espanyol-Betis Braithwaite
@RCDEspanyol

L’Espanyol ha començat el 2023 molt bé a la Lliga. Si li sumem el partit al Camp Nou del 31 de desembre, els blanc-i-blaus han sumat dues victòries i dos empats en quatre partits, cosa que li ha permès passar de la zona de descens a la part mitja de la taula. Davant el Betis, el triomf per la mínima s’ha aconseguit després d’una primera part molt bona. Fins i tot a la segona part els espanyolistes haurien pogut fer el segon gol de la tranquil·litat.

Una molt bona primera meitat

L’Espanyol ha mostrat una molt bona cara durant la primera meitat de l’enfrontament. Amb agressivitat, lluita per la possessió contra un Betis a qui li agrada tenir la pilota i amb arribada a dalt. L’equip de Diego Martínez no només ha exigit molt a l’equip de Manuel Pellegrini, sinó que també ha estat més dominador i ha gaudit de les millors ocasions en els primers minuts. Una rematada de cap al pal de Leandro Cabrera, una internada de Javi Puado i una rematada de Braithwaite han estat a punt de desfer l’empat davant un Betis que no s’ha sentit còmode. Això sí, la qualitat individual de Borja Iglesia o Luiz Henrique han posat en perill la porteria espanyolista. César Montes s’ha mostrat molt segur i ha tornat a demostrar que ha estat un molt bon fitxatge del mercat d’hivern.

Ara bé, quan millor jugava l’Espanyol, el Betis ha tingut l’ocasió més clara amb una rematada de Borja Iglesias de cap que Álvaro Fernández ha refusat molt bé i ha evitat el gol dels andalusos. Era el minut 42. Però en la jugada posterior, Brian Oliván ha habilitat Martin Braithwaite per tal que el danès marqués l’1 a 0 que feia justícia al que s’havia vist al terreny de joc. És el quart gol de Braithwaite amb la samarreta de l’Espanyol a la Lliga.

L’Espanyol perdona

L’Espanyol ha continuat amb bona dinàmica i, com a mostra, ha arribat un segon gol de l’Espanyol, d’Aleix Vidal. Malauradament per als interessos blanc-i-blaus, l’àrbitre l’ha anul·lat per falta anterior. El Betis ha fet una passa més per mirar d’empatar, però ha estat el conjunt barceloní el que ha tingut una altra ocasió per fer el segon del partit. Javi Puado, tot sol davant la porteria i sense porter, no ha pogut rematar quan tot l’estadi cantava el gol.

El Betis ho intenta

Amb el marcador en contra, el conjunt dirigit per Manuel Pellegrini ha buscat l’empat amb insistència. Els últims minuts han estat de patiment per al públic i per a la plantilla espanyolista, que s’ha vist sotmesa. L’equip de Diego Martínez ha mantingut la porteria a zero i suma un triomf vital, el segon de consecutiu a la Lliga.