Els escacs són una manera excel·lent d’aprofitar aquests dies que toca quedar-se a casa per culpa del coronavirus. La federació catalana i multitud de clubs del país n’organitzen tornejos en línia, una pràctica de la qual el món dels escacs va ser pioner ja fa una pila d’anys.

 

L’Escola d’Escacs de Barcelona, al 100 per cent de rendiment

Jordi Sardà, director de l’Escola d’Escacs de Barcelona, ens explica que per pal·liar els efectes del confinament han creat un canal propi en línia a Lichess.org, en què fan cinc hores de cursos d’escacs al dia i també han muntat diversos tornejos. El més immediat començarà aquest divendres a les 18 h, s’hi podrà apuntar tothom que ho vulgui i tindrà premi, que es recollirà en persona un cop s’acabi el malson del coronavirus. Els alumnes de l’escola també han rebut un dossier amb més de 500 exercicis d’escacs que tenen distreta la mainada, i que els pares agraeixen de tot cor.

El fenomen Lichess

Molts dels clubs i les escoles d’escacs fan servir la plataforma Lichess.org per disputar partides i tornejos i mantenir la forma. A l’hora d’escriure aquesta notícia hi havia gairebé 25.000 partides en joc, amb 50.000 jugadors disputant-les.

 

Deep Blue vs. Kaspàrov

En l’àmbit dels escacs es recorda molt quan fins i tot els campions del món jugaven contra màquines mítiques com ara Deep Blue, una supercomputadora d’IBM dissenyada per jugar a escacs i que va vèncer el gran Garri Kaspàrov el 10 de febrer de l’any 1996.