Port de Barcelona

L’Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona (OEPB) ha enviat un comunicat aquest dimecres en què s’assegura que estan “garantint la càrrega i descàrrega de mercaderies extremant encara més les mesures de seguretat i prevenció“. En aquest sentit, volen enviar un “missatge de tranquil·litat” davant la greu situació generada per l’expansió del coronavirus i “l’amenaça de col·lapse del sistema sanitari”.

L’OEPB reitera que treballa “braç a braç amb les administracions públiques i les empreses perquè la cadena logística no s’aturi en cap moment”.

També ha assenyalat que donaran “al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya el valor econòmic de tots els milers de tones que es carreguin i descarreguin a Barcelona de material mèdic i sanitari i altres béns de primera necessitat durant el temps que duri aquesta situació crítica”. En aquest cas, asseguren que es tracta d’una quantitat d’entre 75.000 i 100.000 euros al mes. Aquesta aportació econòmica indiquen que la faran arribar “a l’òrgan que està gestionant la crisi sanitària, el Procicat, perquè la destini als “col·lectius més necessitats”.