Trànsit dens i alguns pàrquings plens de vehicles. Aquesta imatge ha marcat els caps de setmana previs a les festes i aquest no n’és una excepció. Molts ciutadans s’han desplaçat al centre de la ciutat aquest dissabte per fer les últimes compres abans de Nadal. Al Portal de l’Àngel l’anar i venir de compradors amb bosses ha estat una constant durant tota la tarda.

Cartell de complert en alguns pàrquings

L’advertència de l’Ajuntament de Barcelona de restringir l’accés de vehicles al centre en cas de col·lapse no ha frenat alguns conductors, que no han dubtat a agafar el seu cotxe per desplaçar-se. Això ha complicat la mobilitat en alguns carrers cèntrics com el de Pelai, on el trànsit ha estat dens. Una situació que ha provocat les queixes d’alguns taxistes que, segons van assegurar a betevé fa uns dies, hi ha clients que baixen a mitja carrera i es queden atrapats al centre.

Una campanya nadalenca d’èxit

El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha qualificat “d’èxit” l’inici d’aquesta campanya comercial de Nadal, sobretot després d’uns mesos de complicats al sector tèxtil i de roba per la llar degut a les altes temperatures. Jené ha afegit que aquests dies els barcelonins han adquirit tota mena de regals, des d’electrodomèstics fins a joieria o peces de roba. Segons ha assegurat el president de Barcelona Oberta, els compradors de Barcelona són molt racionals a l’hora de gastar. Tot i això durant aquests dies s’han oblidat de la inflació i no han dubtat a fer compres nadalenques.

Què vols saber del Nadal 2023?