Quedava poca estona perquè en Francisco Santisteban tanqués el quiosc de l’ONCE on ven loteria a l’avinguda Meridiana i, a darrera hora, va aparèixer un client demanant-li “un parell de números acabats en 8, com ha acabat la grossa” de la Loteria de Nadal. I el que són les coses: la màgia del 8 ha fet efecte i un dels cupons —del sorteig anomenat ‘el cuponazo’ de l’ONCE— ha acabat premiat amb 6 milions d’euros.

De fet, no és l’únic premi que s’ha repartit aquest divendres a la ciutat, ja que l’ONCE avança que també s’han venut nou butlletes més, dotades amb 40.000 euros cadascuna.

11 anys venent il·lusió

En Francisco ven cupons d’aquesta entitat a l’avinguda Meridiana des del 2012: “Estic molt content per haver portat tanta alegria al barri, perquè hi ha molta gent que la necessita”, explica; tal com han fet altres companys en barris com el Verdum, on s’hi van repartir prop de 2 milions fa més d’un any.

Pel que fa al ‘cuponazo’ premiat que ha venut aquest divendres, un cop completat el sorteig de la rifa de Nadal de Loteries i Apostes de l’Estat, Santisteban recorda que “estava a punt de tancar el quiosc i [l’afortunat] em va dir que li donés un parell de números acabats en 8, com el que havia tocat a la Grossa de Nadal, i mira quina casualitat: també li ha tocat!”.

El número d’en Francisco… és l’11!

En Francisco Santisteban, com els 2.400 venedors i venedores de l’ONCE a Catalunya, és una persona amb discapacitat que ven rifa d’aquesta entitat i altres productes des del quiosc de l’avinguda Meridiana. Allà, hi ven cupons de dimarts a divendres amb les terminacions 6, 7, 8 i 9; i es reserva la resta de combinacions pels dissabtes, en un altre quiosc del carrer de Sant Adrià, al Bon Pastor.

Tot i que aquest divendres el número de la sort ha acabat sent el 8, en Francisco confessa: “el meu número és l’11”. Potser serà perquè treballa per a l’ONCE, perquè hi porta 11 anys treballant-hi i perquè el quiosc des d’on treballa és el número 111. Estarem pendents, en propers sortejos, si l’11 serà el número de la fortuna.