(ACN) El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha dit que les persones que detectin que als seus llocs de treball no s’estan respectant els 1,5 metres de distància ho poden denunciar a Inspecció de Treball de manera telemàtica. Aquest organisme continua operatiu, com a servei essencial. Aquest dilluns ha entrat en vigor la resolució del govern que obliga els treballadors a deixar aquest espai com a mesura de prevenció pel coronavirus amb l’excepció de sanitaris, serveis socials i forces de seguretat.

Per a aquelles empreses que no puguin garantir la distància entre treballadors i “no trobin la solució”, el conseller ha demanat que es posin en contacte amb el Departament perquè se’ls faci un “acompanyament”. El Homrani ha subratllat que “totes les empreses i persones treballadores, en aquest moment de crisi sanitària encara tenim més obligacions d’extremar la seguretat i la salut laboral“.

Alternatives als ERTO

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller també ha animat les empreses a explorar altres fórmules, com el teletreball, abans d’optar per presentar un ERTO. Fins aquest dilluns hi havia 247.690 treballadors afectats per aquests expedients, “una xifra molt i molt elevada”, ha lamentat.

Segons ha detallat El Homrani, Catalunya és el territori de l’estat on s’estan presentant més ERTO i aquesta és una situació, ha dit, que s’està intentant gestionar “de manera ràpida i eficient”. En tot cas, El Homrani ha comentat que “és millor un ERTO que un ERO d’extinció”.