La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha demanat que, en relació amb la petició del president Torra de confinament total de Catalunya, cal “escoltar els científics i professionals, que són els que han de donar aquestes instruccions“. Tot i això, ha reconegut que arribarà un moment en què les indústries hauran de tancar “si s’han de prendre mesures d’aquí a 15 dies, potser millor que es prenguin ja“. A més, ha afegit que no té sentit que continuï l’activitat d’indústries que no són imprescindibles.

Arran del decret municipal de mesures per combatre el coronavirus, en què s’estipulava que només els treballadors municipals d’activitats essencials continuarien treballant, la síndica de Barcelona i el seu equip més directe es troben treballant des de les seves respectives llars, ja que, “tot i que són un servei municipal necessari, no són essencials“, ha dit.

Queixes no sanitàries via web

En l’entrevista concedida a betevé aquest dissabte, la síndica ha explicat que les queixes d’aquests dies també estan relacionades amb el coronavirus, però que algunes es refereixen al col·lapse de les línies telefòniques d’emergència. “Les consultes sanitàries nosaltres no les podem resoldre”, ha afegit Vià, qui també ha explicat que els han arribat queixes de ciutadans per multes com, per exemple, “dues persones circulant en un cotxe. En aquest cas els demanem que ens ho passin pel web”.

Vilà ha volgut felicitar els esforços de tots els serveis que estan atenent les persones més vulnerables i ha agraït el suport de tots els equips municipals a les decisions del consistori.