La modificació de l’ordenança de terrasses, que ha entrar en vigor aquest mes de juliol, ha estat molt ben rebuda pels restauradors de la plaça de Tetuan. L’antiga norma, més restrictiva, la van segellar en el mandat anterior CiU i PP però l’ha aplicat el govern de Colau. Els restauradors lamenten la manca d’informació dels darrers anys al respecte. Expliquen que els van començar a arribar multes per no ajustar-se a la normativa, però en alguns casos desconeixien exactament on havien de col·locar les taules i cadires.

Josep Lluís Benavent González fa dècades que té la terrassa a tocar de la façana. Assegura que mai no li havien dit on havia de col·locar el vetllador. Explica que al lloc on teòricament li tocava posar la instal·lació hi havia una zona enjardinada o motocicletes aparcades. Ara manté la terrassa a prop de la façana fins que l’Ajuntament adeqüi un espai. El text nou treu rigidesa a l’obligació de deixar lliure el 50 % de la vorera, tot i que caldrà respectar 1,80 metres entre la façana i la terrassa per facilitar la mobilitat de les persones cegues.

Denuncien haver rebut multes injustificades

El problema, diuen els restauradors, ha estat la manca d’informació dels darrers anys. Albert Roquerias Pruna, responsable d’un establiment de la zona, lamenta que hagin optat per multar-los primer i fer-los desplaçar després. El més just, diuen, hauria estat fer-ho justament al revés. Els restauradors de la part muntanya han arribat a pagar 1.000 euros per infracció de la norma perquè també hi tenien jardineres.

La proximitat de la calçada, un risc per als clients

Un problema que denuncien pel que fa a la distància entre la terrassa i la façana és la perillositat d’alguns vetlladors que s’hauran de situar a tocar de la calçada. La representant veïnal d’Eixample Sostenible, Charo Martínez, alerta que el lloc és terrible perquè passen molts autobusos per la plaça de Tetuan.

El districte de l’Eixample assegura que la nova normativa els afavorirà. Diuen que és més flexible i els permetrà separar una mica les terrasses de la calçada. Això permetrà que puguin incorporar jardineres i mobiliari, si ho desitgen.