La PAH ha assegurat aquest dijous que la Generalitat injectarà quatre milions d’euros a l’Ajuntament per comprar un centenar de pisos per posar fi a l’emergència d’habitatge de prop de 360 famílies. Una demanda que es podria, afirmen, veure resolta abans de finals d’any. La plataforma s’ha reunit amb el Consorci de l’Habitatge —format per la Generalitat i l’Ajuntament— per fer seguiment de la taula d’emergència d’habitatge, que dona suport a les famílies desnonades.

Es tracta de la tercera trobada de l’entitat amb el consorci. La PAH assegura que, malgrat en les dues primeres trobades no hi havia cap proposta sobre la taula, en aquesta la Generalitat els ha anunciat que tenen la intenció d’injectar quatre milions d’euros al consistori perquè pugui dotar de més pisos el parc d’habitatge públic. A més, l’entitat ha explicat a betevé que la Generalitat també té previst sumar entre 200 i 300 immobles més que es comprarien a entitats financeres.

La PAH es mostra satisfeta perquè el Consorci de l’Habitatge tingui aquest calendari de mesures sobre la taula però es manté escèptica abans no les vegin materialitzades.