El Banc Expropiat de Gràcia ha passat a la història. Després de dos anys tancat, ara el local és un nou Carrefour BIO, un supermercat de productes ecològics. És el primer d’aquestes característiques a Catalunya i el tercer a l’Estat.

Aquest espai a la travessera de Gràcia, 181 ha obert amb estanteries plenes de productes bios. Després del desallotjament del Banc Expropiat, es desconeixia quin seria el seu futur.

El Banc Expropiat, ocupat des de 2011

L’espai va ser ocupat per diversos col·lectius des de 2011. Ara fa dos anys, els Mossos van desallotjar-los en una operació que va allargar-se durant nou hores. Dues persones van emmanillar-se posant les mans en bidons de ciment a la cambra cuirassada. Mesos després, una cinquantena de persones el van tornar a ocupar i els agents els van tornar a fer fora definitivament.

Al local s’hi feien activitats com idiomes, costura, ioga, dansa o teatre. Hi havia una biblioteca social i una botiga de roba gratuïta. Després del desallotjament, ara l’activitat dels col·lectius segueix viva a l’antic CAP Quevedo, al carrer de Quevedo, 13-15.

En els darrers dies, l’activitat dels treballadors havia estat constant a l’antic local del banc expropiat. Després de dos anys tancat i barrat, el moviment a l’interior va tornar amb les obres per convertir-lo en el supermercat de productes ecològics.