El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha anunciat que tutelarà les polítiques de l’Ajuntament i la Generalitat contra la venda a la manta. Ho farà a través d’una taula permanent en què hi seran presents aquestes administracions i l’Estat.

Ribó ha dit que “no podem caure en el mateix error que el 2016, quan vam definir els objectius però van quedar dispersos”. A banda de mesures punitives i policials, la taula també treballa amb mesures socials en el punt de mira.

Permisos temporals de treball

En aquest sentit, el síndic ha instat l’Estat a reformar la legislació actual per atorgar permisos de treball temporals als manters. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que la nova delegada del Govern “té una predisposició molt clara” cap a aquesta iniciativa.

De fet, l’alcaldessa, Ada Colau, ja va demanar al govern de Pedro Sánchez a principis de juliol que doni permisos temporals als venedors a la manta. Durant la trobada, Ribó també ha aplaudit que la Generalitat proposi plans d’ocupació per reduir la venda ambulant.