Una seixantena de famílies denuncien el retard en el lliurament de claus d’una promoció d’habitatges nous a Sant Andreu que van comprar sobre plànol. La promotora ha anunciat que podran entrar a viure-hi la setmana vinent, però els veïns es queixen del retard en l’adjudicació. Asseguren que s’havien d’haver entregat fa mesos i que la demora els ha provocat molts perjudicis.

Comprar sobre plànol

Els futurs inquilins van comprar els pisos fa dos anys i mig, però encara no han pogut entrar-hi a viure. La promotora Solvia ha posposat l’entrega de claus diverses vegades. Aquest dijous, ha comunicat que els habitatges es podran ocupar la setmana vinent, però les famílies afectades es queixen dels problemes derivats del retard.

Aquest és el cas de Letícia Cal, qui ja va planificar la seva vida per accedir a l’habitatge la primera data que els van anunciar: “Jo estava de lloguer, vam haver de deixar el pis i vam pensar que per un mes no passava res, ja que marxava a casa dels meus sogres”. Però el mes de març “ens va arribar un senzill correu i ens deien que tres mesos més“.

El cost econòmic

La demora no només s’ha plasmat sobre el calendari, sinó també sobre les economies familiars, que han hagut de pagar un habitatge alternatiu durant aquests mesos. En el cas de Juan Manuel Roldán, també afectat, la despesa acumulada resulta rellevant: “12.000 euros per a un jubilat és un problema important”, assegura. Altres afectats, que no han pogut fer front a un lloguer temporal, han optat per traslladar-se a llars de familiars: “Estem com podem, en una casa de dues habitacions sis persones“, es queixa Virginia García, i afegeix que les dates que s’havien posat en un principi s’haurien d’haver “complert mínimament”.

Per la seva banda, la promotora afirma que tenia els habitatges acabats feia mesos, però que un problema amb els subministraments n’ha retardat el lliurament de les claus.