La merceria Las Novedades, un dels comerços més antics que queden al Camp d’en Grassot, tancarà aquesta tardor. El propietari es jubila i no hi ha relleu per mantenir aquest negoci gairebé centenari de betes i fils. Un establiment que ha anat canviant per adaptar-se als diferents hàbits i necessitats dels consumidors.

Las Novedades va obrir l’any 1927 i llavors venia de tot: betes i fils, perfums a granel, llapis de colors, arracades o roba a metres. El Sergi Calafell, que ha estat des dels 16 anys darrere el taulell, explica que “abans es comprava per labors, fils per fer ganxet, fer puntes, fils per apedaçar llençols, sorgir mitjons, vull dir, que la gent es feia els vestits, ara tothom ho compra fet. Llavors, les merceries venien, perquè venien tots els complements, els botons, les cintes, tot”.

“De la merceria ja no es viu”

Més tard, Las Novedades va eliminar la part de perfumeria, papereria i bijuteria i es va centrar en la merceria. Segons Calafell, “de la merceria ja no es viu, totes tenen alguna cosa de gènere de punt. Llavors, venent calcetes i pijames tiren endavant, però costa”.

Las Novedades encara manté el caliu d’abans, i conserva part del mobiliari dels inicis que ja s’ha començat a vendre entre clients i interessats, que guardaran un trosset de la història del barri. Tot i que la merceria tanca, el Sergi es mantindrà vinculat al comerç de la zona, ja que l’han fet president d’honor de l’Associació de Comerciants Nova Travessera – Claret Baix.