Les dades del Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2018, que elabora la fundació privada CTecno des de fa 10 anys, constaten que Barcelona i Catalunya es consoliden com a pol d’atracció d’empreses amb vocació tecnològica. De les 15.077 empreses TIC establertes a Catalunya, 2.766 tenen la seu a Barcelona. Les xifres representen un creixement del 17 % en els últims quatre anys al conjunt del territori català, una dada que en el cas de la ciutat de Barcelona s’enfila fins a un creixement del 25 % en només quatre anys. Un creixement que es nota especialment en el districte tecnològic del 22@.

Les empreses ubicades a la ciutat són precisament les que tenen un volum de treballadors més important. Ocupen 54.039 persones de les 111.600 que desenvolupen la seva activitat en el sector TIC a Catalunya. La xifra significa que el sector TIC ocupa el 5 % dels treballadors de Barcelona.

El creixement no s’atura aquí. Un 17 % d’aquestes empreses preveu que haurà de contractar més treballadors al llarg del 2018, i un 11 %, fins i tot preveu contractar més de 10 persones només en aquest any. Paral·lelament, un 60 % de les empreses tecnològiques a Catalunya preveuen que el 2018 augmentaran la facturació en relació amb l’any passat. El principal repte, segons assenyala el baròmetre, és aconseguir retenir i captar talent per a aquestes empreses i aconseguir-hi més presència femenina. Actualment només un 21 % dels llocs de treball del sector els ocupen dones.