AVE Barcelona

Un maldecap menys per als viatgers: la vaga prevista a l’AVE i la llarga distància de Renfe per als dies 26 i 31 de juliol i 1, 3 i 10 d’agost ha quedat desconvocada. Fonts de la UGT, el sindicat convocant, han explicat que s’han repensat la protesta per no causar “problemes” als passatgers i per donar temps al “nou personal” de la junta directiva de Renfe perquè “es pugui posar al dia” en el conflicte.

Malgrat tot, subratllen que el problema laboral “no està tancat”. Denuncien una falta endèmica de personal a Catalunya, que afirmen que “afecta de manera greu i directa la seguretat dels viatgers”. Per tant, de moment cancel·len les aturades fins que al setembre puguin reunir-se amb la direcció, però avancen que si no arriben a cap acord, tornaran a convocar mobilitzacions.

El sindicat UGT, que representa al voltant d’un 20 % dels treballadors, alerta que la plantilla actual no garanteix “l’auxili o l’evacuació dels viatgers” en cas que calgués, en una xarxa amb túnels de més de quatre quilòmetres i combois de fins a 400 metres de longitud. També creuen que el personal és insuficient per desenvolupar els serveis d’acompanyament de menors i d’atenció a persones amb mobilitat reduïda.