L’Associació de Comerciants de Creu Coberta vol canviar radicalment l’aspecte de l’eix. Per aconseguir-ho, proposen eliminar el trànsit i fer el carrer d’ús exclusiu per a vianants. La mesura afectaria el tram comprès entre la plaça d’Espanya i el carrer del Consell de Cent i s’aniria estenent de manera progressiva. D’aquesta manera, asseguren, milloraria la qualitat de vida del veïnat i s’incentivaria l’activitat econòmica de la zona.

Els botiguers posen com a exemple altres vials de la ciutat com ara el Portal de l’Àngel o el Gran de Sant Andreu. “És una voluntat política, solucions tècniques per desviar el trànsit n’hi ha moltes. Es pot desviar el trànsit pel carrer del Moianés o pel del Consell de Cent”, assegura Lluís Llanas, president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta.

Un projecte complicat a mig termini

Des del districte veuen complicat tirar endavant aquesta iniciativa a mitjà i llarg termini. Segons la regidora Laura Pérez, la pacificació de la Creu Coberta és un repte molt gran i es necessiten estudis tècnics i de mobilitat per veure l’impacte que tindria la mesura a la ciutat i per on es podrien desviar els vehicles.