permis retribuit recuperable

La UGT i CCOO han presentat una denúncia contra Seat a Inspecció de Treball perquè obligui l’empresa a “la realització d’un pla de contingències” per “garantir la salut de la plantilla” durant l’emergència pel coronavirus. Asseguren que no comparteixen la decisió “unilateral” de la direcció de Seat de reincorporar fins a una quarta part de la plantilla al lloc de treball físicament i de forma esglaonada a partir del 13 d’abril.

Els sindicats han explicat que la primera reunió amb la direcció per tractar el pla de contingències per fer front a la covid-19 no es farà fins al proper dimecres, 15 d’abril. Asseguren que fins aleshores no poden garantir que “s’apliquin i es respectin” les mesures que certifiquin “la salut de la plantilla“. Entre aquestes mesures recorden que hi ha la higiene preventiva i la desinfecció del transport col·lectiu, de les instal·lacions, dels llocs i eines de treball, i de les zones comunes com els banys, vestuaris, menjadors i zones de descans. També remarquen que cal fixar “mesures organitzatives per respectar la distància de seguretat” i evitar “l’aglomeració de persones”.

La UGT i CCOO diuen que l’empresa té l’obligació legal de negociar i acordar amb la representació legal dels treballadors un pla de contingències per fer front a la covid-19. A més, asseguren que “l’evolució de les dades a Catalunya queda lluny de poder definir-se com que estem començant a doblegar el coronavirus”.